Sitemap | Avanceret søgning |

Hængeører i storbyen

JP Explorer hænger med ørerne. Årsagen er enkel. Vi er ankommet til millionbyen Brisbane.

Publiceret 08-08-2000

Brisbane, mandag d. 7. august 2000

Efter flere ugers firehjulet liv i Australiens vidunderlige outback, hvor højdepunkterne er en smuk solnedgang, en by med mere end 50 indbyggere og et motelværelse med toilet i gåafstand - er vi tilbage i civilisationen. Og det er hårdt. Det snakker vi meget om. Det autentiske liv i den uspolerede natur. Vi sukker dybt og får nærmest tårer i øjnene.

Åh, hvor vi dog savner det røde støv. De små kænguruer. Steaks der fylder en hel tallerken. Og sydkorset på stjernehimlen, som DR-Jesper introducerede os for for snart længe siden. Ude i outbacken var nattehimlen altid lysende klar. Herinde i storbyen kan vi ikke se stjernerne for bare lysende skyskrabere - og desuden er der overskyet.

Så er der befolkningen. I outbacken er gæster sjældne. De er et eksotisk indslag i en hård hverdag og overalt bliver de mødt med hjertelig venlighed. Og påklædningen. Ja, den er på landet ligeså utrendy, som de fire efterhånden temmelig nussede T-shirts, som exploratricerne har at veksle imellem.

Men her i downtown Brisbane. I det smarte livs mekka er det lige før, vi begynder at gå som en flok vaskeægte cowboys. Så forskellige føler vi os fra nattelivets tjekkede, velklædte kosmopolitter, der ikke løfter et øjenbryn ved synet af hverken os eller vores højt belæssede firehjulstrækker. Den plejer ellers at vække opsigt. Men i storbyen er selv det usædvanlige sædvanligt, filosoferer vi vemodigt efter middagen, på vej tilbage til bilen.

Selvfølgelig kan vi heller ikke finde hjem. Det tager os en time at køre de par kilometer, der er fra restauranten til hotellet, og i bilen er stemningen tyk af > "> det-er-da-også-den-rene-elendighed-i-byerne."

Nu skulle man måske tro, at exploratørerne kommer direkte ude fra syvende kartoffelrække i Danmark. Og det gør flere af dem da også - altså oprindeligt. Alle er nemlig siden flyttet ind til storbyen.

Men længes efter outbacken. Det gør vi stadig indimellem. Suk.

jpexplorer@hotmail.com

Landefakta
Australien
Vidste du, at hovedstaden hedder Canberra, at arealet er 7.741.220 km², og at befolkningen er på godt 21 millioner mennesker?

Australien
Vidste du, at hovedstaden i Australien hedder Canberra, at landets areal er 7.741.220 km2 og at befolkningstallet er på godt 21 millioner?

Landeportræt