Sitemap | Avanceret søgning |

Vitaminmangel

Den er helt gal herude i Australien. En netop offentliggjort sundhedsrapport påviser, at australske børn helt ned til fire års alderen har fedt om hjertet. De australske unger motionerer for lidt, spiser for få grøntsager og frugt og er nu i overhængende fare for at få knogleskørhed, hjerteproblemer og blive ekstremt fede.

Publiceret 07-08-2000

Brisbane, søndag d. 6. august 2000

Ovenstående blev oplæst med alvorlig røst af kaptajnen Elley, som er dybt bekymret for sundhedstilstanden - dog ikke i Australien, men i Beautyboksen.

For at sige det rent ud. Ernæringstilstanden på holdet er elendig.

Som DR-Jesper udtrykker det, så lugter køretøjet konstant af børnefødselsdag, fordi Morten og ikke-ryger-Jette ved hver diesel-påfyldning føler sig kaldet til at afprøve kioskens samlede vingummivarianter. Kaptajnen føler sig derefter tvunget til at følge sin besætning på sukkerholdige afveje.

Dertil skal føjes, at holdet stort set ikke bevæger sig ved egen kraft. Den daglige motion består i at hælde kroppene ud af bilen ved skiftende moteller, hvor udfordringen er tre gange dagligt at finde et alternativ til steaks og olie-spruttende fritter.

Jovist. Kaptajnen har grund til bekymring.

Dog er hun en pragmatisk sjæl, som vælger sine slag med omhu. Jette er opgivet. Jesper er gammel nok til at klare sig selv, og hun selv spiser jo næsten ingenting.

Derfor sætter hun al sin moderlige omsorg ind på at redde holdets yngling: Morten.

Således modtog hun med tilfredse nik fotografens nylige erklæring om kursskifte: Han overvejede at købe vitaminpiller. "Kosten er nok lidt ensidig, " som han sandt bemærkede hen over ugens syvende aftensmåltid bestående af steak og fritter. " I øvrigt er jeg også ved at få nok af æg og bacon. "

Foran han på morgenbordet stod nu musli og frugt.

Desværre viste det sig, at det kun var for at fordrive ventetiden. Et øjeblik efter kom serveringsfrøkenen med de australske savsmuldspølser, den tommetykke bacon og den sædvanlige skudefuld scrambled eggs.

Velbekomme!

JPexplorer@hotmail.com

Landefakta
Australien
Vidste du, at hovedstaden hedder Canberra, at arealet er 7.741.220 km², og at befolkningen er på godt 21 millioner mennesker?

Australien
Vidste du, at hovedstaden i Australien hedder Canberra, at landets areal er 7.741.220 km2 og at befolkningstallet er på godt 21 millioner?

Landeportræt
Hvis du vil vide mere