Sitemap | Avanceret søgning |

Fræser Island

Dette er en klage til fotograf Mortens forældre hjemme i Sæby. Fordi de ikke gav deres søn lov til at køre motocross, da han var barn.

Publiceret 05-08-2000

Fraser Island, fredag d. 4. august 2000

Denne fortidens forsømmelse er i dag gået hårdt ud over resten af ekspeditionens indvolde. Det er grunden til, at exploratricerne tumlede ud af Beautyboksen ved ankomsten til deres hotel på Fraser Island - helt grønne i ansigterne.


Fræser Island (1)
Fotografens udskejelser bekom ikke den kvindelige del af besætningen vel

Morten selv har det strålende. Han er sjældent set i bedre humør end denne dag, hvor han stort set ikke har flyttet sig fra førersædet i Beautyboksen.

Det begyndte allerede ved færgen fra fastlandet, hvor de andre firhjulstrækkere, der skulle med til øen, var langt mindre end Beautyboksen. Det kunne Morten godt lide. Stolt som en pave stod han i øsene regnvejr ved siden af bilen.

Dog bekymrede regnen ham. Ville det være muligt at køre sådan rigtig vildt off-road i vådt sand? Også exploratricerne så med bekymring på vejret, men af en anden grund. De havde drømt om bare en enkelt elegant aften, gerne med middag udendørs med udsigt til himmel, hav og hvaler.

Fraser Island er nemlig verdens største sandbanke. En ø, der er kendt for sin skønhed og særprægede natur. En ø, der ville egne sig perfekt til at indfri exploratricernes drømme om en aften på høje hæle.

Sådan skulle det ikke gå. Det blev hjemlig hotelhygge og grønne ansigter. For Morten har jo aldrig fået lov til at køre motorcross, da han var barn. Forældrene mente vel, at det var for farligt.

Det fortalte han, mens han jublende, næsten stående op i sædet trykkede speederen i bund og høvlede bilen af sted ad de smalle, mudrede veje. Det gik - tro os - bogstavelig talt over stok og sten. Og det der blev værre. Allerbedst kunne han lide de kæmpemæssige vandpytter - for "yaarh" som det strintede. Men hvad pokker, vinduesviskerne blev jo bare sat på fuld knald.

Imens kæmpede exploratricerne mod køresygen. Og kaptajnen samtidig igen mod økonomisk fråds.

Snart lød det med spinkel røst fra bagsædet:

"Kan du ikke spare lidt på viskerbladene, Morten".

Landefakta
Australien
Vidste du, at hovedstaden hedder Canberra, at arealet er 7.741.220 km², og at befolkningen er på godt 21 millioner mennesker?

Australien
Vidste du, at hovedstaden i Australien hedder Canberra, at landets areal er 7.741.220 km2 og at befolkningstallet er på godt 21 millioner?

Landeportræt
Hvis du vil vide mere