Sitemap | Avanceret søgning |

En gave til musikanten

Så gik den ikke længere. JP Explorer er draget ind til den eneste musikforretning i miles omkreds, for at DR-Jesper kan udleve sine indestængte længsler efter atter at holde et strengeinstrument i hånden.

Publiceret 04-08-2000

Maryborough, torsdag den 3. august

Normalt spiller han dagligt, men den hårde hud på fingrene er ved at forsvinde efter tre uger i Australien. Det er noget rigtig møg, forstår vi. Inde hos den indiske musikbutik-bestyrer slår han sig løs. Griber en guitar og prøver og prøver. Smukke ballader og vemodige sange fra the lowlands lyder mellem regalerne.

Den bedste guitar i Maryborough er under hans niveau, forstår vi også, men det lyder nu meget godt, synes Jespers rejsekammerater, som skødesløst trisser rundt i butikken for at ligne supportergruppen til en potentiel guitar-køber.

Det osede faktisk af ægte far-vil-købe-instrument-stemning. Da Jesper efter halvanden time forhører sig om prisen, er situationen helt autentisk, og han går hen til kassen. For at betale for en mundharpe!

Vel ude på fortorvet igen er det, kaptajn Elley kommer sin fortid som erhvervsøkonomisk journalist i hu. Nye tiltag i fondens tjeneste er altid velkomne, og »indtægtsdækket virksomhed,« er tidens løsen.

»Kan du spille "House of the rising Sun",« forhører hun sig. Velvidende, at den melodi kan spille mange penge ind, hvis den fremføres med ægte følelse på australske stræder og pladser med Jesper og Mortens cowboyhatte liggende foran.

Svaret er ja.

Før Jesper og Morten har rundet hjørnet til hovedgaden i Maryborough for at finde en boglade med forede kuverter, er hun tilbage hos inderen. Prisen på den kun lidt brugte Epiphone er 280 aussie dollars. Efter lidt sønderjysk handel i porten, siger hun top ved 260 incl. et sæt nye strenge til 17.95.

Et fund!

Og lad os bare være ærlige. Jesper blev glad. Sådan rigtig, altså. Også selv om han fik overrakt barmhjertighedsgaven med den klausul, at guitaren skal sælges til overpris, når expeditionen slutter i Sydney. jpexplorer@hotmail.com

Landefakta
Australien
Vidste du, at hovedstaden hedder Canberra, at arealet er 7.741.220 km², og at befolkningen er på godt 21 millioner mennesker?

Australien
Vidste du, at hovedstaden i Australien hedder Canberra, at landets areal er 7.741.220 km2 og at befolkningstallet er på godt 21 millioner?

Landeportræt
Hvis du vil vide mere