Sitemap | Avanceret søgning |

Unoder i beautyboksen

Vi vil nødigt prale, men exploratricerne kommer fra hjem med klaver. Problemet er blot, at det er gået forbavsende sporløst hen.

Publiceret 02-08-2000

Maryborough, onsdag den 2. august 2000

Men et inderligt ønske om et liv i skønne toner har de, og ideen om at danne JP-Singers ligger ikke fjern.

På vej mod Maryborough lagde Jette kækt for med "Når jeg ser et rødt flag smælde". Teksten kan hun, men det kniber måske en kende (!!!) mere med at holde melodien igennem versene. Morten sidder bag rattet og forkynder, at han ikke synger. "ALDRY!"

Kaptajn Elley nynner gerne med, men kan ikke huske to sammenhængende strofer udenad.

Så er der DR-Jesper.

Han kan. Både tekst, melodi samt fortælle, hvilken dur vi andre - måske - bevæger os i. Han spiller på festivals hjemme og i udlandet, med det duperer naturligvis ikke de øvrige exploratører. Og Herre Gud, alle kan jo udgive et par CD´er nu om stunder. Selv fodboldspillere! Men det lidende udtryk hos statsradiofoniens udsendte fik dog alligevel "JP-Singers" til at skrue volumenknappen lidt i bund.

Mortens traume udi musikken er måske mest udtalt. På en klasserejse til Barcelona købte han i tidernes morgen en guitar. Nej bevares, naturligvis ikke en spansk guitar. En med stålstrenge. Da han ikke synes, det rykkede, gav han strengene skylden og købte sig en guitar mere. Med nylonstrenge. Nu har han to, men spille gør han (næsten) ikke.

Jettes frustration over ikke at have bragt det til Carnegie Hall er resulteret i livsdoktrinen om, at "enhver fugl syner med sit næb"

For kaptajn Elley er alt håb ude. Tre gange er hun begyndt på klaverspil, to gange på guitarspil, og så lider hun under, at hendes far så mindeligt bad hende om ikke også at synge, når hun øvede akkorder. Det lød simpelthen for rædselsfuldt.

Kaptajnen kan altså intet, men erklærer, at hun atter vil melde sig under fanerne, når lær-at-spille-knagende-godt-uden-at-øve-dig-metoden bliver moderne.

Og hvad kan man så lære af denne hudløst ærlige beretning?

At så længe der er liv, er der håb. DR-Jesper tog først en guitar i hånden som voksen, og det gik jo anderledes godt!

Landefakta
Australien
Vidste du, at hovedstaden hedder Canberra, at arealet er 7.741.220 km², og at befolkningen er på godt 21 millioner mennesker?

Australien
Vidste du, at hovedstaden i Australien hedder Canberra, at landets areal er 7.741.220 km2 og at befolkningstallet er på godt 21 millioner?

Landeportræt
Hvis du vil vide mere