Sitemap | Avanceret søgning |

''Er husmoderen hjemme?''

Det er ikke kun Det Brune Punktum, der i hjemmeservice-sketchen i radioen derhjemme har stillet det inkvisitoriske spørgsmål.

Publiceret 01-08-2000

Maryborough , tirsdag den 1.august, 2000

Utraditionelle metoder må ikke sjældent tages i brug herude i det fremmede, hvor JP Explorer forsøger at udvendiggøre Australsk levevis.

Tirsdag middag finder vi således ud af, at det vist er på tide at få en helt almindelig hausfrau fra downunder i avisen. Exploratrice Jette har spottet et vist-nok-bragende-godt-eksemplar ud fra motelbalkonen, så vi drager af sted, banker på og spørger, om husmoderen er hjemme?

Det er hun.

På afstand så vores eksemplar trin, rund og varm ud. Da hun troner i døråbningen med fire unger trimlende forskræmte omkring sig, er det en kvinde med tatoveringer hist, pist og alle vegne, hvor den slatne t-shirt stumper. Til gengæld har hun kun fire piercinger i ansigtet samt strikhue på.

Lad os sige det som det er: Hun passede ikke helt ind i exploratricernes forestillingsverden om Ajax-lykke og moderligt overskud.

Hun anede det måske selv. Afviste ethvert tilløb til interview, om end exploratrice Jette kløede på som en terrier, båret af sit altid toptunede og ægte samfundssind.

Er det frivilligt, du er hjemmegående husmor?

Jo, det mente hun nu nok, det var.

Hvor længe har du været gift?

Tja, se, det var hun sådan set slet ikke.

Exploratricerne, der havde håbet på - for en gang skyld - at gafle en nem historie lige neden for gadedøren, måtte helt rundt om hjørnet for at finde et nydeligt og pænt hus, hvor de klart fornemmede, at husmoderånden svævede.

Den midaldrende mand, der åbner døren, er bred og mægtig af statur, men tør tilsyneladende ikke engang åbne sikkerhedsgitteret, da exploratricerne med sukkersmil forkynder deres hensigt. Men han lo meget den dag. Gode råd er dyre, og husmødre findes over alt. Vi ved det!

Overrrumplingstaktikken lykkedes til sidst udenfor en skole. Et fremragende eksemplar af Hausfrau-racen stod og ventede foran porten og sagde ja. Efter blot minimal overtalelse.

Læs historien om et par dage.

Landefakta
Australien
Vidste du, at hovedstaden hedder Canberra, at arealet er 7.741.220 km², og at befolkningen er på godt 21 millioner mennesker?

Australien
Vidste du, at hovedstaden i Australien hedder Canberra, at landets areal er 7.741.220 km2 og at befolkningstallet er på godt 21 millioner?

Landeportræt
Hvis du vil vide mere