Sitemap | Avanceret søgning |

Håb forude

Det har været åbenlyst længe. Exploratrice Jette har ikke samme lidenskabelige sans og sjælelige forståelse for naturens mirakler, som den øvrige del af JP Explorer. Det gælder måneformørkelser, eksotiske dyr, dybrøde solnedgange og krystalklare stjernehimler.

Publiceret 31-07-2000

Maryborough, mandag den 31. juli 2000

»Meget smukt,« nikker hun velopdragent. Et par sekunder sidder hun høfligt på rad og række med de andre, som er totalt opslugt af det forhåndenværende mirakel - og som følger naturens mange undere med bagoverbøjede nakker. Højtideligt tavse eller stønnende »åh« og »ih« og »næh, så du den?«

På det tidspunkt flakker Jettes blik allerede. Hun undertrykker et gab, kigger rastløst på uret og er snart forsvundet ud af miraklernes synsfelt. Hen efter kaffe, en bog eller nogen at snakke med.

Det har ligget den følsomme del af ekspeditionens medlemmer på sinde, at åbne Jettes øjne for tilværelsens sande værdier: Naturen. Forleden synes det omsider at lykkedes.

De følsomme havde flere dage forud for mødet med havbiologerne på "One Tree Island" udvekslet dykkerdrømme og snorkel-erfaringer. Og kaptajnen scorede et mega-point, da hun sådan lidt nonchalant viste drengene et dykkercertifikat (godtnok 10 år gammelt, men hvad søren!) Jette sagde ingenting, men hendes mimik - eller snarere mangel på samme - når emnet atter var dykning, lod forstå, at hun katalogiserede den slags med emu-flokke og måneformørkelser.

Interessant. Javist. Men vel ikke noget at gå i kollektiv koma over. Men det var inden, hun iført et par svømmebriller fik øjenkontakt med livet under havoverfladen. Så var hun solgt. Til koraller.

Så meget, at det om aftenen var de følsomme, der måtte undertrykke et gab.

For Jette var ikke til at stoppe. Hun blev ved med at snakke om de fantastiske koraller, som hun havde set på havbunden.

Næste stop for JP Exporer er Fraser Island længere nede ad kysten, hvor hvalerne efter sigende defilerer majestætisk forbi. Så måske vil exploratricens nye naturfølsomhed snart blive cementeret.

Landefakta
Australien
Vidste du, at hovedstaden hedder Canberra, at arealet er 7.741.220 km², og at befolkningen er på godt 21 millioner mennesker?

Australien
Vidste du, at hovedstaden i Australien hedder Canberra, at landets areal er 7.741.220 km2 og at befolkningstallet er på godt 21 millioner?

Landeportræt
Hvis du vil vide mere