Sitemap | Avanceret søgning |

Kaptajn i krise

I dag har været en festdag. JP Explorer har spist middag på en rigtig restaurant, sådan været i byen, ude at spise - ligesom andre mennesker gør. Vi er mætte - og det bedste af det hele: Vi fik lov til at få dessert.

Publiceret 28-07-2000

Gladstone, fredag den 28. juli 2000

Da kaptajn Elley kom med forslaget tidligere på dagen, troede vi godt nok først, at der var en vits. Bagefter, at hun måske virkelig var blevet syg. Der har de seneste dage været flere tegn på, at hun ikke har haft det så godt. På strækningen mellem Baralaba og Gladstone har hun sammenbidt siddet på bagsædet i beauty boxen med hovedet ud ad vinduet og spejdet op i luften, som om hun ventede, noget skulle falde ned fra himlen, men hvad?

Mere ros fra ledelsen for hendes benhårde økonomiske linie, måske?

Til besætningens dybe undren holdt kaptajnen også op med at interessere sig for, hvilket gear bilen blev kørt i.

Det har ellers været seneste sparedille. Blev gearstangen ikke ført benzin-økonomisk nok, var hun der sukkersødt med gode køreråd. Så hurtigt, at DR-Jesper syrligt foreslog, at bilen blev sat i frigear ned ad bakkerne. Kaptajn Elley fniste afvisende, men sad kort tid efter bøjet over lommeregneren.

Nå, men alt det holdt som sagt op for et par dage siden. Pludselig sad hun bare og stirrede mere og mere vemodigt op i himlen. Hun forandrede adfærd. De købte en pakke tyggegummi og lod besætningen få morgenmad hver dag. I aftes - over en god flaske vin på bladets regning - kom så forklaringen på den dramatiske forandring.

Jyllands-Postens ledelse har via e-mail stillet kaptajn Elley i udsigt, at den amerikanske præsident, Bill Clinton, ville blive sendt forbi JP Explorer til endnu et mæglende fredsmøde. I Camp Elley. Det var alligevel noget, men Clinton er ikke kommet. Ej heller nogen lønforhøjelse, firmabil eller stjerner til Elleys skulder som belønning for den økonomiske smalhans i Australien.

»Og så kan det være det samme,« foreslog sønderjyden henover de tre retter plus ekstra dessert på den hyggelige restaurant. Mumlende for sig selv: »Tre eksploratører i hånden er bedre end en lønforhøjelse på taget.«

Landefakta
Australien
Vidste du, at hovedstaden hedder Canberra, at arealet er 7.741.220 km², og at befolkningen er på godt 21 millioner mennesker?

Australien
Vidste du, at hovedstaden i Australien hedder Canberra, at landets areal er 7.741.220 km2 og at befolkningstallet er på godt 21 millioner?

Landeportræt
Hvis du vil vide mere