Sitemap | Avanceret søgning |

Firebenet område

Eksploratrice Jette har det svært for tiden. Beautyboksen befinder sig i firebenet område. Det vil sige, at der er dyr med op til fire ben omkring os hele tiden.

Publiceret 26-07-2000

Stonehenge, tirsdag d. 25. juli 2000

Og mens det får resten af ekspeditionen - ikke mindst kaptajnen - til uafladeligt at stille sig op med åben mund og polypper og gispe "åh" og "ih" og "neej," så snart de ser en enkelt kænguru, en emu, et par heste eller flokke af kvæg og får - så synes Jette, at de firbenede hører hjemme i ZOO, bag en indhegning eller i det mindste for enden af en snor.

For at sige det lige ud, så er hun hunderæd for selv en drøvtyggende ko. Derfor forlader hun kun nødtvungent bilen. Når det sker, er det med øjnene på stilke, og som regel fordi hun skal tisse, hvorfor hun styrter af sted over de tørre marker for at finde en enkelt bladfager busk.

Tilbage i sikkerhed udveksler den dyreelskende del af besætningen vanen tro historier om dyr, dyr og atter dyr. Mens Jette gaber, mindes kaptajnen for Gud-ved-hvilken gang sin hest Henry, der nu er i familiepleje.

Morten husker, hvordan barndommens Daffy engang prøvede at fortrænge hans far fra ægtesengen, mens DR-Jesper mest er til racerene terriere.

Således var medfølelsen også til at overse, da Jette forleden nat blev holdt indespærret på sit værelse, idet en kæmpe fårehund havde plantet sig uden for hendes dør.

I forbindelse med et natligt toiletbesøg - værelset var uden toilet - var hun kommet til at vække hundens nysgerrighed (selv kalder hun det appetit). Døren til værelset bandt, og under hendes desperate forsøg på at komme i sikkerhed deltes døren i to, således at den dør, hun omsider fik lukket, kun bestod af et fluenet, som hunden altså nysgerrigt kiggede ind ad.

Besætningen fandt hende op af formiddagen, siddende stiv af skræk i et hjørne af sit rum. Men sådan er det, belærte gruppens absolutte topscorer udi dyrevenlighed kaptajn Kirsten hende spidst om, mens hun kærligt nussede rovdyret under dens savlende kæber: Dyr kan mærke, når man er bange for dem, så prøver de at fedte sig ind. Så det er din egen skyld!

jpexplorer@hotmail.com

Landefakta
Australien
Vidste du, at hovedstaden hedder Canberra, at arealet er 7.741.220 km², og at befolkningen er på godt 21 millioner mennesker?

Australien
Vidste du, at hovedstaden i Australien hedder Canberra, at landets areal er 7.741.220 km2 og at befolkningstallet er på godt 21 millioner?

Landeportræt
Hvis du vil vide mere