Sitemap | Avanceret søgning |

Mayday Mayday

Appel til Jyllands-Postens ledelse: Undlad venligst at rose kaptajn Kirsten yderligere for hendes - pænt sagt - økonomiske påholdenhed. Ellers risikerer der at opstå livstruende tilstande her i Beautyboksen.

Publiceret 24-07-2000

Queensland, søndag den 23. juli 2000

Siden ekspeditionens menige medlemmer forleden udsendte et nødråb gennem logbogen, og kaptajnen efterfølgende modtog et hav af rosende ord fra ledelsen, har gruppen nærmest været sat på vand og brød.

For at understrege sagens alvor er det måske nødvendigt at forklare, hvordan kaptajnens angst for at bruge penge sætter sit præg på også gruppens overnatninger. På ekspeditionen er der medlemmer - af solidaritetshensyn nævnes ingen navne - som forud for turen havde drømt om brede hotelsenge i eksklusive omgivelser med pool og måske massage efter de anstrengende køreture. At det skulle blive anderledes er med beklagelse og sorg i sindet dog efterhånden accepteret.

Men at standarden og normen efterhånden er blevet til små, usle og iskolde værelser ofte proppet med op til seks, ja seks senge i - det synes vi godtnok er for brutalt. Hvad angår de aktuelle overnatninger kan tilføjes, at belysningen i værelserne udgøres af aflange neonrør, og at toiletterne enten løber eller overhovedet ikke kan trække ud. (DR-Jesper er dog vant til lidt af DR-hvert og skyller bare ud med vand hældt op i en spand.)

Af lokal-kolorit kan nævnes, at byens vilde hunde har mødested lige uden for værelserne, hvor JPs udsendte dog næsten ikke kan høre deres glumske glammen for bar tænderklapren. Iført overfrakker ligger de i sengen blafrende af kulde - for værelserne er naturligvis ikke udstyrede med ekstra tæpper til at holde den australske vinterkulde fra døren. Kaptajnen argumenterer godt nok med, at dagtemperaturen her i landet er op til 30 grader, og derfor må der sidde overskudsvarme i væggene.

Fotograf Morten, der er ekspeditionens tekniske geni, har forsøgt at forklare Kirsten, at værelserne er bygget til tropiske somre og... men så havde han ikke flere kræfter. Han var for svækket af sult.

Vi gentager: Mayday, mayday.

Landefakta
Australien
Vidste du, at hovedstaden hedder Canberra, at arealet er 7.741.220 km², og at befolkningen er på godt 21 millioner mennesker?

Australien
Vidste du, at hovedstaden i Australien hedder Canberra, at landets areal er 7.741.220 km2 og at befolkningstallet er på godt 21 millioner?

Landeportræt
Hvis du vil vide mere
Emner
JP Explorer

Stednavne
Australien

Klassetrin
7.-10. klasse