Sitemap | Avanceret søgning |

Hamskifte

"Klæder skaber folk," siger man. Lige nu er det for vores vedkommende mandfolk, der skabes.

Publiceret 21-07-2000

Queensland, fredag den 21. juli

Unge fotograf Morten og DR-Jesper har fundet sammen i en maskulin duo kronet af et altoverskyggende fællesindkøb: To autentiske Akubra cowboyhatte "Cattleman-style". Ren pelsfilt, henholdsvis str. 59 og 57. Med bred skygge. 104 dollars pr. stk (500 kr. rundt regnet). Den ene beige, den anden mørkere i løden. Tre lufthuller på hver side. Sådan. For at tvangsmodne det autentiske look har nyerhvervelsen været nede i det røde støv, den er verfet ud af bilen, og der er hoppet på den.


Hamskifte (1)


For her i det nordlige Queensland går mænd med hat i stedet for RayBan, de går i ankelkorte støvler frem for for Ecco Walker, og deres "how are you" kan, alt efter humør, tages som invitation eller bare en maskulin påmindelse om, at "her kommer jeg".


Det er noget, Explorers to linse-drenge kan li´, og et hamskifte tager form. Med hattene placeret vandret på hovedet ranker de ryggen og lader armene daske dovent, når en ny hovedgade indtages. Man fornemmer sporernes klirren mod det hede grus. Men ikke nok med det: I højre forlomme hviler en lommekniv, de konkurrerer om, hvem der kan samle flest visitkort ind hos hotelmuttere og motelfattere, og i bæltet over Jespers højre skinke hænger en sammenklappelig alt-i-én-bidetang, der får Silvans værktøjslager til at blegne.


Jo, der er sket meget på JP Explorers første uge i Australien. Vaner og uvaner udkrystalliserer sig, og de ellers så sobre mænd evaluerer nu hver aften dagens begivenheder, mens de læner sig hen over en snusket bardisk med et par XXXX (ølmærke) foran sig i en flaminco-køler. Kun et problem har de to tilbage her i livet. Hattene er skabt til mænd, der ikke begiver sig af med nymodens pjat som nakkestøtter i en LandCruiser. Når hatteskygge og støtte banker sammen bag nakken på dem, sker der et af to: Akubraen løfter sig op og ligner en kyse eller farer i vejret for straks efter at dratte ned og blokere for udsynet. Det er ikke let at blive en ny mand over night!

Landefakta
Australien
Vidste du, at hovedstaden hedder Canberra, at arealet er 7.741.220 km², og at befolkningen er på godt 21 millioner mennesker?

Australien
Vidste du, at hovedstaden i Australien hedder Canberra, at landets areal er 7.741.220 km2 og at befolkningstallet er på godt 21 millioner?

Landeportræt
Hvis du vil vide mere