Sitemap | Avanceret søgning |

Mandejagt

Den lille trinde kvinde er lige ved at tabe tøflerne, som hun futter hen ad den mørke landevej, mens hun forundret og en smule mistænksomt kigger sig over skulderen.

Publiceret 21-07-2000

McKay, torsdag den 20. juli

Hvorfor styrer to kvindemennesker målbevidste og i strakt trav hen imod hende, hver bærende på noget hvidt under armen?

Og så herude midt på landevejen i et mørke, der er ved at blive totalt, og som kun oplyses svagt af lyset fra den ydmyge benzintank i vejkanten?

Det er såmænd de to eksploratricer iklædt blok og pen på jagt efter en god historie i byen McKay, hvor filmhelten Crocodile Dondee har slået sine folder. Og når det samlede kildemateriale udgøres af 12 huse, heraf tre med lys i, må der tages ekstraordinære tiltag i brug. Ikke mindst fordi historien vi går efter, godt kan lyde sådan lidt underlig her i bulderravende mørke.

Temaet er: »Hvad kendetegner den australske mand?«

Men eksploratricerne tøver ikke. Forpustet indhenter de kvinden og overstår lynhurtigt præsentationen. Heldigvis fornægter australiernes højt besungne sans for humor sig ikke.

Smågnækkende af latter nærmest bakker kvinden videre over vejen med eksploratricerne i hælene, mens hun tøvende prøver at beskrive den australske mand. Ikke fordi hun ved særlig meget om det. Hun er fraskilt og ex-manden gennem 25 år var skotte.

Hvorfor blev hun skilt? spørger JPs udsendte desperat.

Tja. Gnæk gnæk, »Det er en længere historie«, svarer hun en smule reserveret, mens pigerne hurtigt trækker i land.

Den eneste synlige kilde skal ikke skræmmes bort. Næsten inde ved benzintanken får eksploratricerne endelig noget på blokken, ud over gnækgnækkene. Australske mænd kan godt lide at se sport, fortæller kvinden, der er distriktsygeplejerske herude i ødemarken, og som direkte foreslået nægter at tage positivt imod ideen om at flytte sammen med naboen, som hun undervejs får fortalt, også er enlig.

Det har hun godtnok aldrig tænkt på, gnækker hun nu hæmningsløst, inden hun forsvinder i ly på tankstationen.

Og historien om mændene: Ja, den kommer i næste uge.


Brilledamer
Trods drengenes opfordringer holder Kirsten og Jette fast i solbrillerne som eneste beskyttelse mod den hårde sol. De nægter at anskaffe sig cowboyhatte ligesom drengene - for det går ud over frisuren, hævder eksploratricerne stædigt.
Foto: Morten Fauerby

Landefakta
Australien
Vidste du, at hovedstaden hedder Canberra, at arealet er 7.741.220 km², og at befolkningen er på godt 21 millioner mennesker?

Australien
Vidste du, at hovedstaden i Australien hedder Canberra, at landets areal er 7.741.220 km2 og at befolkningstallet er på godt 21 millioner?

Landeportræt
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Australien