Sitemap | Avanceret søgning |

Sulten i seng

Sveden pibler frem på kaptajn Kirstens ansigt. Hendes øjne flakker nervøst rundt på den støvede skueplads for byens rodeo. Men det dyre-elskende væsen ænser ikke engang hestene.

Publiceret 20-07-2000

Cloncurry, onsdag den 20. juli

Det, som får sveden frem er den kendsgerning, at hun har givet efter for JP-besætningens dagelange plagerier om frokost - og det absolut eneste spisested i nærheden er et ydmygt, faldefærdigt skur, som betjenes af en skolepige og en oldgammel kvinde.

Efter et par dage på kost hos kaptajn Kirsten ved man, at det ikke er spisestedets manglende udbud, stedet bakteriemæssige tilstand, eller besætningens knurrende maver, der vækker bekymring. Der er derimod tale om et nærmest fysisk ubehag ved at bruge penge. Det hænger måske sammen med, at hun kommer fra Kværs i det engang krigsplagede Sønderjylland, hvor man derfor er vant til sparsommelighed - tilsyneladende i flere generationer.

Nu er det dog svært selv for Kirsten, helt at undgå at få pungen op ad lommen, men så er det jo kun rimeligt, at udgifterne kan dokumenteres og senere indkasseres fra JPs store kasse, når det endelige rejseregnskab gøres op.

Problemet er bare, at damerne bag disken ikke kender til kvitteringer. Mens køen vokser, forsøger kaptajnen med sønderjysk stædighed at vriste en kvittering fra personalet. På i alt 60 kr. for tre sandwich og tre sodavand.

Det mislykkedes. Heldigvis er kaptajnen ikke typen, der lader hverken sig selv eller budgettet slå ud af kurs. Hun smiler snart igen.

Lige indtil til aftensmadstid, da hun øjner prisen på buffeten i hotellets restaurant, hvor gruppen af tidsmæssige årsager er nødt til at spise. 25 dollars! (120 kr.)

Krigsbarnet Elley bryder sig ikke om direkte at forbyde sin besætning, at spise andet end de gratis kiks på hotelværelset. Derfor går hun tappert men erklærer, at hun næsten ikke er sulten. Hun skal bare have en lille-bitte-bitte salat - med det resultat, at resten af gruppen føler sig tvunget til at vælge samme prisniveau for ikke at såre kaptajnen.

Man må jo tage hensyn til krigens ofre - selvom det betyder, at man går sulten i seng.

Landefakta
Australien
Vidste du, at hovedstaden hedder Canberra, at arealet er 7.741.220 km², og at befolkningen er på godt 21 millioner mennesker?

Australien
Vidste du, at hovedstaden i Australien hedder Canberra, at landets areal er 7.741.220 km2 og at befolkningstallet er på godt 21 millioner?

Landeportræt
Hvis du vil vide mere