Sitemap | Avanceret søgning |

Fodringstid

Livet er ikke retfærdigt. Vi ved det godt. Men når fire mand bliver sat sammen på en tømmerflåde, bliver forskelle og hemmelige dagsordener meget hurtigt meget tydelige.

Publiceret 18-07-2000

Cloncurry, tirsdag den 18. juli 2000

For hvordan hænger det sammen, at JP Explorers to absolut tyndeste medlemmer samtidig er dem, der spiser mest, oftest har mad-temaet til diskussion og får decideret nervøse tics, når lageret af lakrids, vingummibamser, kiks og cola (den sukkerholdige, naturligvis!) går bare en smule i bund?

Jette er absolut den værste, men hun benytter også turen til Australien til at stoppe med at ryge. Det er sket før. Ikke kun én gang! Mange gange!. Men nu er det definitivt, siger hun og skriger som en anden gøgeunge på mad hver tredje time. Det ædle formål undskylder. Og dog.

En sød tand med forkærlighed for især skumfiduser har hun altid haft, men nu koster det nye blandingsmisbrug langt mere end nikotinafhængigheden. Unge fotograf Morten er i samme båd. Han er også på det nærmest holdt op med at ryge, men det er ganske ufrivilligt. Og han lider, den unge mand.

Normalt forlyster han sig med en 20 styks pakke om dagen, men at finde et askebæger i Australien er lige så sjælden en begivenhed som at se en kænguru ved højlys dag, der ikke ligger fladmast ved vejsiden.

I offentlige bygninger må der ikke ryges, på hotelværelser må der slet ikke ryges, og i bilen kan han bare vove at tænke på det! Så nu er der kun outbacken tilbage. Det er ensomt.

Allerede i lufthavnen i Singapore begyndte miseren. Fotografen måtte lide den tort at gå ind i et glasbur med sin medbragte Prince Light. Som en abe i bur stod han ludende og inhalerede til offentlig spe og spot. DR-Jesper gik med i solidaritet, så holdets yngste ikke skulle optræde alene på scenen ved siden af to tykke arabere og et eksemplar af racen "asiatisk lufthavnsansat i uniform"...

Undskyld vi stopper beretningen i utide her. Klokken er ved at være aften, og det er fodringstid.

Landefakta
Australien
Vidste du, at hovedstaden hedder Canberra, at arealet er 7.741.220 km², og at befolkningen er på godt 21 millioner mennesker?

Australien
Vidste du, at hovedstaden i Australien hedder Canberra, at landets areal er 7.741.220 km2 og at befolkningstallet er på godt 21 millioner?

Landeportræt
Hvis du vil vide mere