Sitemap | Avanceret søgning |

Kamel-spisning

Den kongeblå Beautyboks er klar til for alvor at gøre de rødbrune australske landeveje usikre.

Publiceret 17-07-2000

Malbon, mandag d. 17. juli 2000

Drengene har taget bilens navneforandring pænt. Unge Morten udbrød et småærgerligt "aargh", mens DR-Jesper accepterede eksploratricernes nye grille uden at kny.

Ekspeditionen lider en smule af mavekneb. For det er også en kamel-slugningens dag. Vores første depressive indtryk af den forblæste mineby Mt. Isa holdt ikke. Brødebetyngede trækker vi hermed de hårde ord tilbage om det charmeforladte sted, hvor JP Explorer for få dage siden indledte sit to måneder lange eventyr i Australien.

Efter nærkontakt med kobberminen og de mænd, der tilbringer en stor del af livet i mørke, ensomme gange en km under jorden, måtte vi skylle de gribende indtryk ned, og blev modtaget med åbne arme også på Mt. Isas insted: Den Irske Pub.

Sådan er det i Australien. Indbyggerne deler rundhåndet ud af sig selv, blot de får en chance. Således har vi også fået nye venner her i den endnu mindre by Cloncurry, som får baghjul i dag.

Exploratrice Jette måtte sluge en anden slags kamel, og tage livtag med sin angst for den australske trafik, da hun ikke længere kunne undslå sig fører-sædet i Beautyboksen.

Det er i venstre side af bilen, hvilket er uheldigt i Australien, hvor bilerne kører i venstre side af vejen, og rattet derfor af udsynsårsager er placeret til højre. Når dertil føjes, at de smalle landeveje er domineret af enorme lastvogns-tog med op til fem anhængere, så er der brug for gode nerver og gruppens opbakning.

Og det skortede da heller ikke på ros fra Jesper og kaptajnen på bagsædet til den nu kække chauffør, der endog måtte kæmpe for at holde hastigheden nede på de tilladte 100 km i timen på den eneste vej mod ekspeditionens næste stop, byen Malbon en times kørsel syd for Cloncurry.

Men da Beautyboksen var kommet i mål og aftenkaffen stod serveret på kaptajnens natbord, væltede det ud af de tidligere bagsæde-passagerer: De havde simpelthen været ved at dø af skræk.


Down under
Explorer Down under i dobbelt betydning. Her ca 1 kilometer under jorden i en mine i Mount Isa. Jette Meyer Carlsen, Morten Fauerby og Kirsten Elley.
Foto: Morten Fauerby

Landefakta
Australien
Vidste du, at hovedstaden hedder Canberra, at arealet er 7.741.220 km², og at befolkningen er på godt 21 millioner mennesker?

Australien
Vidste du, at hovedstaden i Australien hedder Canberra, at landets areal er 7.741.220 km2 og at befolkningstallet er på godt 21 millioner?

Landeportræt
Hvis du vil vide mere