Sitemap | Avanceret søgning |

Deltagere

Kirsten Elley
Kirsten Elley
37 år.
Ekspeditionsleder.
Journalist i Jyllands-Postens nyhedshus i København.
Var sidste sommer en af kaptajnerne på JP Danmarks rundrejse i en rullende kumme-fryser og føler sig nu klar til det store spring. Sønderjyde med stort S - venlig men bestemt. Har tidligere rejst i Australien.
Jette Meier Carlsen
Jette Meier Carlsen
37 år.
Journalist i Jyllands-Postens nyhedshus i København.
Blev journalistisk hærdet som politisk reporter på Christiansborg.
Har aldrig tidligere sat sine ben i Australien, så de ved ikke derude, hvad der venter dem.
Morten Fauerby
Morten Fauerby
24 år.
Fotograf i Jyllands-Postens nyhedshus i København.
Har blandt andet været på en dramatisk ekspedition til Færøerne, hvor overnatning fandt sted i den under Elley nævnte rullende kummefryser, som var utæt.
Jesper Henning Pedersen
Jesper Henning Pedersen
48 år.
TV-exploratør på DR-Derude.
Har forestået flere enmandsproduktioner og bl. a. lavet et program om at ligge i telt med 180 andre motorcyklister i Telemarken. Producent af flere temalørdage på DR2, ejer af en Jaguar XJ6 serie 1, cand. phil. i engelsk og folkemusiker med hang til banjo, mandolin og guitar.

Galathea 3

Da Galathea 3-ekspeditionen 25. april 2007 lagde til kaj ved Langelinie i København, sluttede alle tiders eventyr. Forskerne på ekspeditionsskibet bragte prøver, data og ny viden med hjem. Nu ligger de første resultater klar.
Læs mere om Galathea 3-ekspeditionen

Videnbanken

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb, digitale kort og meget andet.
Søg i videnbanken

Projektrum

Et projektrum på viden.jp.dk giver dig mulighed for at lave dit eget udvalg af dokumenter fra portalen. Du kan også lave links til andre sites og uploade filer, som du gerne vil dele med andre.
Læs mere om projektrum

Undervisning

I en række temaer sættes fokus på aktuelle emner fra globalisering og klimaændringer til AIDS og truede dyr. Temaerne omfatter baggrundsartikler, temaer, fakta og undervisningsforløb med lærervejledninger og konkrete opgaver.
Gå til JPs undervisningstemaer

Multimedie

I multimedierummet finder du billedserier, videoer og multimediepræsentationer fra blandt andet Galathea 3-ekspeditionen.
Gå på opdagelse i multimedierummet

Mediarium

Besøg Jyllands-Postens Mediarium i Århus eller København og bliv journalist for en dag. Det er sjovt - men det giver også stof til eftertanke.
Læs mere om JPs Mediarium

Quiz og spil

Find et land i Afrika, tag Jorden rundt med Galathea, eller test din paratviden. Her finder du Jyllands-Postens videnspil, hvor du kan prøve dig selv eller udfordre en ven.
Test din viden her