Sitemap | Avanceret søgning |

Opgave 29: Nyt og gammelt - levevilkår

Meget har ændret sig i Grønland, siden Knud Rasmussen og hans 5. Thuleekspedition. Men meget er også forblevet det samme.

Opgave

Sammenlign billederne i billedserierne i "Ekspeditionsliv" og "Lokal kultur og traditioner" med billederne fra "Instinkt for drab" og "Fåreavl i fred og ro".  

a) Beskriv, hvordan grønlændernes liv ud fra billederne har ændret sig, og hvordan man fortsætter nogle gamle traditioner.

Ekspeditionsliv
5. Thuleekspedition var godt tre år om at tilbagelægge turen fra Danmark til Sibirien. Undervejs boede deltagerne under meget forskellige forhold de steder, som de besøgte. Både årstidernes skiften, geografien og de lokale traditioner prægede livet.
Se billedserie
Fåreavl i fred og ro
Galathea har besøgt en fåreavlerfamilie med et liv langt fra storbyens hektiske hverdag.
Se billedserie
Instinkt for drab
Gennem årtusinder har inuitter overlevet ved at jage de vilde dyr i de arktiske egne. Og selv i dag er jagten stadig for mange inuitter den vigtigste indtægtskilde.
Se billedserie
Lokal kultur og traditioner
Formålet med 5. Thuleekspedition var at undersøge det, man dengang omtalte som "eskimokulturens oprindelse og at påvise de fællestræk, der forbandt de mange eskimosamfund langs de arktiske kyster" - fra Grønland til Stillehavet.
Se billedserie
Hvis du vil vide mere