Sitemap | Avanceret søgning |

Links

Aktuel vejrudsigt for Canada (Engelsk)
Hjemmeside for Canadas meteorologiske institut med bl.a. vejrudsigter samt satellit- og radarfotos. Den er fint struktureret og nem at finde rundt på. Indeholder gode kort med meget forskellig detaljeringsgrad.

Arctic Council (Engelsk)
På hjemmesiden kan man læse om rådets arbejde, men også finde nyheder fra Arktis, fotografier og kort - bl.a. over, hvor de forskellige arktiske befolkningsgrupper bor - og en stor linksamling.

Byen Iqaluit (Engelsk)
Canadisk hjemmeside om Iqaluit i arktisk Canada. Her kan man bl.a. læse om byens historie, demografi, lokalpolitik og økonomi.

Canadas nationale atlas (Engelsk)
Officielt netatlas fra den canadiske stat med fine kort over landet. Her vises kort over udbredelsen af permafrost i Canada, men siden indeholder også kort over ændringer i det globale klima.

DMI - ozonlaget (Dansk)
Meteorologisk Instituts base over forskellige faglige temaer, herunder ozonlaget. Her findes oplysninger som bl.a. ozontal, statistikker og solvarsler - samt en god forklaring på, hvad ozonlaget er.

DMI - Vejret i Grønland (Dansk)
DMI's sider om vejret i Grønland med aktuel vejrudsigt, farvandsudsigt og observationer om klimaet med kort og satellitbilleder.

Dyreleksikon (Dansk)
Stort dyreleksikon med bl.a. oplysninger om isbjørnen, artikler om dyrevelfærd og en brevkasse. Indholdet på sitet er lavet af blandt andre dyrlæger og zoologer.

Fakta om rensdyr (Dansk)
Fakta om rensdyret og dets levevilkår fra Odense Zoo.

Flashreportage fra tundraen (Dansk)
Se Casper Dalhoffs flash-reportage fra besøget hos tjuktjerne.

Geus: Viden om Ilulissat Isfjord (Dansk)
På hjemmesiden for De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland kan man læse hele den bog, der blev udgivet i forbindelse med, at Ilulissat Isfjord blev udnævnt til verdensarvsområde. I et forståeligt sprog forklares, hvorfor isfjorden er så enestående et område. 

Grønlands hjemmestyre (Dansk)
Den officielle hjemmeside med oplysninger om landstingets og landsstyrets arbejde og links til den grønlandske administration.

Grønlands klima - klimaforandringer i Arktis (Dansk)
Indeholder data om klimaændringer i Grønland, forskningsrapporter og links til andre videnskabelige institutioner, der arbejder med Arktis og klima. Sitet er en del af forskningsprojektet "Regionale klimaændringer for Grønland og omkringliggende hav", der støttes af miljøministeriet.

Grønlands Naturinstitut (Dansk)
Grønlands Hjemmestyres center for naturforskning. Instituttet skal opbygge viden om dyr og planter i og omkring Grønland. På sitet finder man både nyheder, relevante bogomtaler og deciderede forskningsartikler.

Grønlands turisthjemmeside (Dansk)
Officiel hjemmeside fra Grønlands Turist- og Erhvervsråd med information til turister. Det er nemt at finde korte beskrivelser af de grønlandske byer og regioner og af naturen, klimaet, kulturen og historien. Man kan bl.a. se, hvornår og hvor længe der er midnatssol i de forskellige egne.

Ilulissat By (Dansk)
Masser oplysninger både på grønlandsk og dansk om Ilulissat Kommune, men også faktaoplysninger som byens historie, klima, befolkning og dyreliv.

Ilulissat Museum (Dansk)
Informationer om museets udstillinger samt en grundig introduktion til Knud Rasmussen, hans liv og hans ekspeditioner.

Infonor (Dansk)
Hjemmeside for dansk/grønlandsk forening, som beskæftiger sig med urfolk i Rusland med særlig vægt på de polare områder. Også omfattende materiale om Knud Rasmussen og hans 5. Thuleekspedition.

Interaktivt kort Arktis (Engelsk)
Interaktive kort, der viser temperatur, både i celcius og fahrenheit samt nedbør for klimastationer i Arktis. Har fin linksamling opdelt efter om hjemmesiderne omhandler Arktis, Antarktis eller begge polerne. Hjemmesiden er oprettet i forbindelse med et kursus i polar meteorologi ved Naval Postgraduate School i Monterey.

Klimadata fra hele verden (Engelsk)
Omfattende materiale med temperatur, nedbør m.v. fra hele verden. Det er nemt at søge på bynavne i søgefeltet på forsiden og dermed hente en overskuelig oversigt over meteorologiske data frem fra den valgte by.

Klimadiagrammer fra hele verden (Tysk)
Overskuelig hjemmeside, hvor det er nemt at navigere enten ved hjælp af kort eller alfabetiske oversigter over stednavne. Fint interaktivt kort over hele verden, der viser klimaforholdene i den seneste klimaperiode (1961-90). Der kan vælges parametre som f.eks. nedbør, vind og maksimumtemperatur. Resultaterne kan vises enten for hele året eller på månedsbasis. Desuden beskrives forskellige klimaklassifikations-systemer, nemlig W. Köppen, Troll/Paffen og Neef.

Klimakort (Engelsk)
Kortet viser en opdateret version af et Köppen-Geiger klimakort, som viser Jorden inddelt i en række forskellige klimazoner.

Knud Rasmussen Selskabet (Dansk)
Hjemmesiden giver adgang til information om Knud Rasmussens liv og ekspeditioner, anekdoter og udgivelser om ham.

Kultur og miljø i Arktis (Engelsk)
Projekthjemmeside fra Stefansson Arctic Institute, som hører under det islandske miljøministerium. Hjemmesiden har samlet artikler, fotos og links, der belyser en del af de udfordringer, Arktis står over for, og behandler problemer af både social og økonomisk karakter. Enkelte af artiklerne er på dansk.

Kvindebiografisk Leksikon (Dansk)
På Kvinfos hjemmeside finder man Dansk Kvindebiografisk Leksikon - en samling over 1924 af Danmarks mest berømte og betydningsfulde kvinder fra middelalderen og til i dag.

Nationalmuseets webudstilling om inuitter (Dansk)
Webudstilling om inuitternes liv - bl.a. geografi, kultur, historie og sprog. Nationalmuseets hjemmeside indeholder derudover bl.a. masser information om museets mange afdelinger rundt omkring i Danmark, dets udstillinger samt en række webudstillinger.

Natur og mennesker i Østgrønland (Dansk)
På Østgrønlands officielle turisthjemmeside findes oplysninger om inuit religion, traditioner og historie under punktet "Natur og mennesker". På både dansk og engelsk.

Regeringen i Nunavut (Engelsk)
Informationer om regeringen og dens arbejde. Derudover masser fakta om Nunavut, herunder kort, historie, faktaark og introduktion til regionens byer/bebyggelser.

Staten Alaskas officielle hjemmeside (Engelsk)
Officielle oplysninger om guvernøren, administrationen og andre officielle organer i Alaska.

Vejrdatabase (Engelsk)
Indeholder vejrobservationer fra mere end 16.439 byer i hele verden med oplysninger om bl.a. temperatur, antal solskinstimer og nedbør. En smart facilitet er "feriemåls-finderen", der på baggrund af de ønsker, man indtaster til vejret på feriestedet, foreslår egnede feriemål i den valgte periode. Der er endvidere en omfattende ordbog, hvor vejrrelaterede termer forklares.

Vejrobservationer fra hele verden (Engelsk)
Wunderground.com indeholder aktuelle og superopdaterede oplysninger om vejret i hele verden samt udsigter for de nærmeste fem dage.

Værktøjer til geografiundervisningen - 7.-10. klasse (Dansk)
Linksamling med henvisninger til bl.a. gode hjemmesider med kort, tidsskrifter, satellitfotos samt statistik. Udgives af UNI-C og Undervisningsministeriet på Elektronisk Mødested for Undervisningen (EMU).

Værktøjer til geografiundervisningen - gymnasiet (Dansk)
Linksamling med henvisninger til bl.a. gode hjemmesider med kort, tidsskrifter, satellitfotos samt statistik. Udgives af UNI-C og Undervisningsministeriet på Elektronisk Mødested for Undervisningen (EMU).

Wikipedia om Arktis (Engelsk)
Oplysninger om Arktis' geografi, dyreliv m.m. på encyklopædien Wikipedia. På Wikipedia er alle oplysninger skrevet af brugerne, hvilket man bør være opmærksom på, når man bruger encyklopædien - der kan være fejl i oplysningerne.

Worldatlas (Engelsk)
På denne hjemmeside kan man bl.a. finde kort over hele verden, en oversigt over hele verdens lande og deres flag samt fakta som f.eks. indbyggertal og navne på hovedstæder.

Den længste rejse

Knud Rasmussens 5. Thuleekspedition fra Grønland til Stillehavet er stadig verdens længste slæderejse nogensinde. Se Knud Rasmussens slæderute og planen for JP Explorers ekspedition i hans spor.
Se ruten

Klimaet i Arktis

Arktis er et af brændpunkterne i de klimatiske ændringer. Overalt i Arktis sker smeltningen af is og optøningen af permafrost hurtigere end tidligere.
Læs artikler

Kloden og klimaet

Debatten om klimaændringerne fylder mere og mere. Følg klimadebatten og se reportager fra andre steder, hvor klimaændringer og forurening allerede har lavet om på hverdagen.
Se mere på Klimaet