Sitemap | Avanceret søgning |

Kolofon

Arctic Explorer er produceret af JP Undervisning og JP Explorer.

Rettigheder til materiale på Arctic Explorer tilhører Morgenavisen Jyllands-Posten, dog med følgende undtagelser: Materiale, hvor andre er anført som kilde eller ophavsmand.   

Leo Hansens film og fotografier er venligt stillet til rådighed for projektet af Madeleine og Peder Leo-Hansen.  

Eduard Schnedler-Sørensens film er venligt stillet til rådighed for projektet af instruktørens arvinger.

Materiale på kan gemmes, kopieres, bearbejdes og fremvises i forbindelse med undervisning. Materialet må ikke gøres til genstand for kommerciel udnyttelse eller på anden måde offentliggøres med betaling for øje. Ved fremvisninger krediteres ophavsmanden og kilden (f. eks. Morgenavisen Jyllands-Posten). Ved fremvisninger skal ophavsmandens droit morale respekteres.

Projektleder:  Birgitte Hjort Nielsen
Grafik: Stine Vikman Jensen
I redaktionen: Marja Ulfsdotter, Lars From, Helle Hessellund Klausen, Julie Breinegaard og Kirsten Strandgaard

Programmering: Christian Wahlstrøm Larsen

Flash: Esben Nielsen

Den længste rejse

Knud Rasmussens 5. Thuleekspedition fra Grønland til Stillehavet er stadig verdens længste slæderejse nogensinde. Se Knud Rasmussens slæderute og planen for JP Explorers ekspedition i hans spor.
Se ruten

Klimaet i Arktis

Arktis er et af brændpunkterne i de klimatiske ændringer. Overalt i Arktis sker smeltningen af is og optøningen af permafrost hurtigere end tidligere.
Læs artikler

Kloden og klimaet

Debatten om klimaændringerne fylder mere og mere. Følg klimadebatten og se reportager fra andre steder, hvor klimaændringer og forurening allerede har lavet om på hverdagen.
Se mere på Klimaet