Sitemap | Avanceret søgning |

Knud Rasmussens Grønland

Hvad er det, der gør Knud Rasmussens rejser så enestående også i dag? Hvordan så hans Grønland ud, og hvordan har det forandret sig?

Temaartikler

"Den levende Fødelands-kærlighed"
Knud Rasmussen gik i skole i Danmark, fra han var 12-20 år. Her er, hvad han skrev bagerst i sin stilebog om savnet af sit fødeland og om den fordomsfuldhed, han mødte i det danske samfund, når talen faldt på Grønland og grønlandske forhold.

Ilulissat - isbjergenes by
Ordet "ilulissat" betyder "isbjerge" (iluliaq, et isbjerg). Det navn passer rigtig godt på byen, som ligger ved en stor isfjord, hvorfra der gennem tusinder år hver dag er strømmet store og små isbjerge ud fra indlandsisen.

Kalaallit Qimmiat - den grønlandske slædehund
"Giv mig hunde og giv mig sne - så kan I beholde resten," lyder et Knud Rasmussen-citat om hans forhold til den grønlandske slædehund. Han fik sit første hundespand som barn, blev en rigtig god slædekusk, og alle hans rejser - på nær de østgrønlandske - blev gennemført på hundeslæde.

Slæderejser - Knud Rasmussens ekspeditioner
Hvad er det, der gør Knud Rasmussens rejser så enestående også i dag? Svaret på det spørgsmål må være: Måden han gennemførte rejserne på og deres formål.