Sitemap | Avanceret søgning |

Landefakta

Alaska
Vidste du, at hovedstaden i Alaska hedder Juneau, at delstatens areal er 1,53 millioner kvadratkilometer stort, og at mange af byerne kun kan nås via fly eller færge?
Canada
Vidste du, at hovedstaden hedder Ottawa, at arealet er 9.976.000 km², og at befolkningen er på 33,2 millioner mennesker?
Grønland
Vidste du, at hovedstaden i Grønland hedder Nuuk (Godthåb), at landets areal er på 2.166.086 kvadratkilometer, og at befolkningstallet kun er på ca. 56.000?
Sibirien
Vidste du, at Sibiriens største by hedder Novosibirsk, at arealet er 13 millioner km², og at befolkningen er på 39,1 millioner mennesker?

Den længste rejse

Knud Rasmussens 5. Thuleekspedition fra Grønland til Stillehavet er stadig verdens længste slæderejse nogensinde. Se Knud Rasmussens slæderute og planen for JP Explorers ekspedition i hans spor.
Se ruten

Klimaet i Arktis

Arktis er et af brændpunkterne i de klimatiske ændringer. Overalt i Arktis sker smeltningen af is og optøningen af permafrost hurtigere end tidligere.
Læs artikler

Kloden og klimaet

Debatten om klimaændringerne fylder mere og mere. Følg klimadebatten og se reportager fra andre steder, hvor klimaændringer og forurening allerede har lavet om på hverdagen.
Se mere på Klimaet