Sitemap | Avanceret søgning |

Deltagere

Casper Dalhoff
Fotograf, 36 år.
Casper Dalhoff er en flere gange prisbelønnet pressefotograf på Morgenavisen Jyllands-Posten, hvor han også har været fotopraktikant. Casper har tidligere rejst verden tynd med sit kamera. Han har flere gange arbejdet i Grønland - senest i forbindelse med Galathea 3-ekspeditionen, hvor han sammen med Jørgen Ullerup rejste op langs vestkysten. 
Jette Elbæk Maressa
Udlandsredaktør, 47 år.
Jette sad bag rattet, da den allerførste JP Explorer blev sendt af sted fra Morgenavisen Jyllands-Postens redaktion i Viby for 10 år siden. Turen gennem Europa var oplagt for EU-nørden, som i øvrigt afleverede bilnøglerne til Jørgen Ullerup, da der var skiftedag i Sydspanien. Jette har rejst mange steder både professionelt og privat. Hun er italiensk gift, og familien taler både dansk og italiensk - selv hunden adlyder kommandoer på begge sprog. I fritiden er hun ofte at finde i en havkajak eller på ryggen af en islandsk hest.  
Jørgen Ullerup
Journalist, 52 år.
Jørgen Ullerup var ekspeditionens chef og rejste med hele vejen fra Thule til Sibirien. Han har været kaptajn på adskillige JP Explorer-ture og er en af Morgenavisen Jyllands-Postens mest berejste journalister. Han har tidligere været i Grønland på Galathea Ekspeditionen, hvor han tog på opdagelse sammen med fotograf Casper Dalhoff. Ullerup tager gerne afstikkere fra den slagne vej for at finde ud af, hvad der findes for enden af slædesporet - som regel findes der en historie at fortælle. Ullerup er avisens korrespondent i Paris, men rejser ofte rundt i Europa og Afrika.
Klaus Dohm
Journalist, 43 år.
Selv om Klaus Dohm til daglig er nyhedsredaktør på Morgenavisen Jyllands-Postens lokale tillæg JP Århus, er han en erfaren rejsende - også i JP Explorer-sammenhæng. I 2004 gik turen Jorden rundt i forbindelse med ekspeditionen "Kloden og klimaet". Privat har han rejst over det meste af kloden. Blandt andet har han sammen med familien opholdt sig i New Zealand og på Fiji. Klaus elsker udfordringer - lige fra det 90 kilometer lange skiløb Vasaløbet til heliskiing, bungyjump og dykning nord for polarcirklen. Klaus er også uddannet jurist. 
Lars From
Journalist, 47 år.
Lars har miljø, klima og trafik som faste stofområder - og har bl.a. dækket miljø- og klimakonferencer over hele kloden, senest på Bali i Indonesien. Han har tidligere deltaget på tre JP Explorer-ekspeditioner og var bl.a. med på Galathea Ekspeditionen (2006-2007) i to omgange. Lars rejser meget både i arbejdssammenhænge og i fritiden og er særlig begejstret for de kolde egne og for bjerge. Han har samlet besøgt langt over 100 lande på alle kontinenter og nåede i 2007 at besøge alle syv kontinenter. 2008 skulle gerne byde på bestigning af Mont Blanc (4.808 m).
Marja Ulfsdotter
Religionshistoriker, 40 år.
Marja er oprindeligt fra Stockholm i Sverige. Hun har speciale inden for eskimologi og interesserer sig brændende for de kolde egne - hvilket i 1998 bragte hende til Danmark. I fritiden tilbringer hun så meget tid som muligt i sin havkajak. Hun har arbejdet en hel del med de historiske kilder fra Knud Rasmussens ekspeditioner, og undervejs på ekspeditionen bandt hun nutid og fortid sammen. Dette var Marjas første rejse med JP Explorer.
Mikkel Stelvig
Zoolog, 35 år.
Til daglig arbejder Mikkel med formidling af naturbevarelsesprojekter i Zoologisk Have i København og med at opdatere og udgive internationale stambøger for moskusokser og chimpanser i zoologiske haver. Han har ikke noget personligt favoritdyr, men interesserer sig for friluftsliv, ornitologi og er også lidt af en computernørd, når han ikke tager sig af sin tre mdr. gamle datter, Evalina. Det var første gang, at Mikkel var med på en JP Explorer-ekspedition, og på vejen fra Grønland til Sibirien fortalte han om de dyr, som ekspeditionen mødte undervejs.
Rane Willerslev
Ph.d.i antropologi, 36 år.
Ranes speciale er det nordøstlige Sibirien, hvor han har studeret jagt, åndetro og shamanisme. Selv har han levet en årrække som pelsjæger blandt det lille jægerfolk jukagirerne, og i 2007 levede han seks måneder blandt tjukterne i det nordlige Kamchatka for at studere ungdomsselvmord. Han er medlem af Eventyrernes Klub og ansat som lektor på Institut for Antropologi ved Aarhus Universitet. 1. august 2008 blev han leder af Etnografisk Samling på Moesgård Museum.

Når isen bryder op

Det varmere klima gør livet surt for Grønlands nordligste fangere. Men det giver også nye muligheder.
Læs artikel

Den længste rejse

Knud Rasmussens 5. Thuleekspedition fra Grønland til Stillehavet er stadig verdens længste slæderejse nogensinde. Se Knud Rasmussens slæderute og planen for JP Explorers ekspedition i hans spor.
Se ruten

Klimaet i Arktis

Arktis er et af brændpunkterne i de klimatiske ændringer. Overalt i Arktis sker smeltningen af is og optøningen af permafrost hurtigere end tidligere.
Læs artikler

Kloden og klimaet

Debatten om klimaændringerne fylder mere og mere. Følg klimadebatten og se reportager fra andre steder, hvor klimaændringer og forurening allerede har lavet om på hverdagen.
Se mere på Klimaet