Sitemap | Avanceret søgning |

Landefakta

Italien
Vidste du, at Italien har 57,8 mio. indbyggere, hovedstaden hedder Rom, og befolkningen består af italienere samt mindre grupper af slovenere, albanere og østrigere.

Liechtenstein
I 1719 oprettedes det selvstændige fyrstendømme Liechtenstein ved en sammenlægning af grevskaberne Schellenberg og Vaduz.

Schweiz
Schweiz er en udpræget industri- og handelsnation, ligesom landet er kendt for sin veludbyggede finans- og forsikringssektor.

Slovenien
Vidste du at hovedstaden hedder Ljubliana, og at landets areal er på 20.273 km² mod Danmarks 43.000 km²? 

Østrig
Vidste du, at Østrig indtil Første Verdenskrig var meget større, da det indgik i dobbeltmonarkiet Østrig-Ungarn, som kontrollerede store dele af Balkan?

Galathea 3

Da Galathea 3-ekspeditionen 25. april 2007 lagde til kaj ved Langelinie i København, sluttede alle tiders eventyr. Forskerne på ekspeditionsskibet bragte prøver, data og ny viden med hjem. Nu ligger de første resultater klar.
Læs mere om Galathea 3-ekspeditionen

Videnbanken

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb, digitale kort og meget andet.
Søg i videnbanken

Projektrum

Et projektrum på viden.jp.dk giver dig mulighed for at lave dit eget udvalg af dokumenter fra portalen. Du kan også lave links til andre sites og uploade filer, som du gerne vil dele med andre.
Læs mere om projektrum

Undervisning

I en række temaer sættes fokus på aktuelle emner fra globalisering og klimaændringer til AIDS og truede dyr. Temaerne omfatter baggrundsartikler, temaer, fakta og undervisningsforløb med lærervejledninger og konkrete opgaver.
Gå til JPs undervisningstemaer

Multimedie

I multimedierummet finder du billedserier, videoer og multimediepræsentationer fra blandt andet Galathea 3-ekspeditionen.
Gå på opdagelse i multimedierummet

Mediarium

Besøg Jyllands-Postens Mediarium i Århus eller København og bliv journalist for en dag. Det er sjovt - men det giver også stof til eftertanke.
Læs mere om JPs Mediarium

Quiz og spil

Find et land i Afrika, tag Jorden rundt med Galathea, eller test din paratviden. Her finder du Jyllands-Postens videnspil, hvor du kan prøve dig selv eller udfordre en ven.
Test din viden her