Sitemap | Avanceret søgning |

Tanzanianske hyæner

Der er ganske megen trængsel blandt bjørnene, når man efter en hård arbejdsdag forlader baren på Hotel Albana for at sætte kurs mod residensen oppe på sjette.

Publiceret 05-10-2001

ST. MORITZ, SCHWEIZ, TORSDAG D. 4. OKTOBER

For at sige det som det er, kære læser, så er der en vrimmel af ikke blot bjørne, men bjerggeder, wildebester fra Sydafrika, elsdyr fra det høje nord, attentakkere fra de lokale, snepudrede bjerge, østsibiriske ulve (de ser ud derefter), urfugle, australske kænguruer og tanzanianske hyæner.
Der er også - tilføjer vi gerne for fuldstændighedens skyld - en halv gemse og en elefantfod, andet bagben til venstre, oplyses det, som er lavet om til stol.

I det hele taget er et påfaldende righoldigt udvalg af, hvad der normalt bevæger sig rundt ude i naturen, blevet skudt og sømmet op på dette udmærkede herberg, hvor Explorerholdet har taget logi.
Til vor beroligelse konstaterer vi, at størsteparten af dyreflokken er udstoppet, og at det eneste levende ved den formentlig er de støvmider, der har taget varigt ophold i den.
Helt sikker kan man selvfølgelig ikke være. Samlingen er faktisk ganske uoverskuelig, og det er naturligvis lidt af et chok sådan i halvmørket at stavre lige ind i gabet på en løve. Så kan den være så død, som den være vil. Eller hvad siger De til pludselig - ja, helt uden varsel - at stå overfor en granvoksen bjørn, der klamrer sig til et birketræ. Og så på fjerde sal. Ikke sandt? Det kan få selv hærdede rejsende til at ryste, om ikke på hånden så på hovedet.


Men sådan er det altså her i St. Moritz, hvor de rige færdes og priserne følger dem. Hvilket har overbevist os om, at her kan vi blive i dagevis.

Udenfor er det ikke så meget gemser og bjørne, der flakker rundt, som japanske turister. De fniser og fotograferer hinanden i en uendelighed. Gaderne er så rene, at vi forestiller os, de ved daggry bliver vasket i sæbespåner og derefter tørret med et fønbølgeapparat. Der er ikke et et cigaretskod, ikke et glasskår, ikke et stykke papir og ikke en tigger. Disse mangler opvejes af udstillingsvinduernes overvældende udbud af nette, små krokodilleskindstasker, som går for mellem 35.000 og 50.000 kr. Småbeløb i betragtning af kursudviklingen på børsen i Zürich og det nationale luftfartsselskabs netop meddelte fallit.

I øvrigt konstaterer vi, at vi befinder os godt. Især er vi tilfredse med, at vi ikke gav anledning til en udvidelse af trofæsamlingen på Hotel Albana, da vi i nattemørket nærmede os St. Moritz og nær var kørt ind i fire flotte kronhjorte, som i lampernes skær sprang over bjergvejen.

DRTVs udsendte Mogens Elbæk, der holder til omme på Explorerens bagsæde havde netop været køresyg og ofrede i den anledning sin kun let brugt frokost ud over Alperne. Uden denne - i tilbageblik velkomne forsinkelse - havde vi formentlig fået en kronhjort på køleren.

Så hermed på dyrenes og egne vegne en tak til den statslige institution.

Hvis du vil vide mere