Sitemap | Avanceret søgning |

Logbøger

Tanzanianske hyæner
Der er ganske megen trængsel blandt bjørnene, når man efter en hård arbejdsdag forlader baren på Hotel Albana for at sætte kurs mod residensen oppe på sjette.
Publiceret 05-10-2001

Hen over tomatsuppen
Fra St. Moritz kører vi over Julierpasset - af de lokale rætoromanere kaldet for Pass dal Güglia - idet vi hører, at vi på den anden side af bjergkammen vil finde den eneste italiensk talende landsby nord for Alperne.

Publiceret 06-10-2001

I Nietzsches hus
Der ligger et hus i Sils Maria, en lille by i Øvre Engadin.

Publiceret 07-10-2001

Atter i Heidiland
Explorerholdet er tilbage i Heidiland efter to døgn i den virkelighed, der var SAS-flyets undergang i Milano og 118 menneskers død.

Publiceret 10-10-2001

En løve i Luzern
For en dansker - i det foreliggende tilfælde to danskere - hører det til pligterne under en rejse gennem Schweiz at besøge Thorvaldsens løve i Luzern.

Publiceret 11-10-2001

Knivskarp identitet
I Altdorf, i den historiske bykerne bag monumentet for Wilhelm Tell, nationens frihedshelt, falder vi i snak med seniorsergent Oliver Rippstein og menig Andre Schlatter. De er udrustet, som var de på vej fra den ene til den anden slagmark.

Publiceret 12-10-2001

Mysteriet ved Reichenback
»Det kan da ikke være rigtigt,« brummer Carsten Ingemann, mens han gelejder Exploreren gennem Meiringen, en ikke specielt interessant lilleby i det centrale Schweiz.

Publiceret 14-10-2001

Frokost i bankboksen
»Her bliver vi i et par minutter,« siger vi, da vi kører fra Schweiz ind i Liechtenstein, en af Europas mindste stater.

Publiceret 15-10-2001

Chokoladekage-krigen
Det er med Sachertorten eller Sacherkagen i Østrig som med Charles den Førstes rytterstatue i London. Den har i generationer ført til gråd og tænders gnidsel, til familiers opløsning og til venners uigenkaldelige afsked med hinanden.

Publiceret 17-10-2001

Gyldne tider i Tyrol
Vi kører gennem Østrigs gyldne oktober, gennem uendelige mængder af solskin, gennem skove, der falmer så trindt om land, over skummende floder og himmelstræbende bjergpas.

Publiceret 18-10-2001

På valsen i bjergene
Vi passerer dem allerede på Grossglockner, den kolossale Alpegruppe, som østrigerne lagde en af Europas smukkeste og mest imponerende veje hen over i årene fra 1930 til 1935.

Publiceret 19-10-2001

Vor hellige landsmand
I Heiligenblut finder vi en dansk helgen.

Publiceret 21-10-2001

Maria-festen i Dolegna
Det er en af disse scener, der er som skabt for Exploreren.

Publiceret 22-10-2001

En hankat i Duino
Badesæsonen er forbi, men de to små spisesteder ud til Triestinergolfen har stadigt åbent. I Villa Gruber, et stille, gammelt hus bag den lille havn, er der for en gangs skyld plads.

Publiceret 23-10-2001

Det russiske sølvtøj
Omkring Trieste, en af Italiens og Centraleuropas mest interessante byer, er jorden gennemsivet med blod.

Publiceret 25-10-2001

Små folk, store bjerge
Vi vender Exploreren i Trieste, mere præcist på den Italienske Enheds Plads.

Publiceret 26-10-2001

Galathea 3

Da Galathea 3-ekspeditionen 25. april 2007 lagde til kaj ved Langelinie i København, sluttede alle tiders eventyr. Forskerne på ekspeditionsskibet bragte prøver, data og ny viden med hjem. Nu ligger de første resultater klar.
Læs mere om Galathea 3-ekspeditionen

Videnbanken

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb, digitale kort og meget andet.
Søg i videnbanken

Projektrum

Et projektrum på viden.jp.dk giver dig mulighed for at lave dit eget udvalg af dokumenter fra portalen. Du kan også lave links til andre sites og uploade filer, som du gerne vil dele med andre.
Læs mere om projektrum

Undervisning

I en række temaer sættes fokus på aktuelle emner fra globalisering og klimaændringer til AIDS og truede dyr. Temaerne omfatter baggrundsartikler, temaer, fakta og undervisningsforløb med lærervejledninger og konkrete opgaver.
Gå til JPs undervisningstemaer

Multimedie

I multimedierummet finder du billedserier, videoer og multimediepræsentationer fra blandt andet Galathea 3-ekspeditionen.
Gå på opdagelse i multimedierummet

Mediarium

Besøg Jyllands-Postens Mediarium i Århus eller København og bliv journalist for en dag. Det er sjovt - men det giver også stof til eftertanke.
Læs mere om JPs Mediarium

Quiz og spil

Find et land i Afrika, tag Jorden rundt med Galathea, eller test din paratviden. Her finder du Jyllands-Postens videnspil, hvor du kan prøve dig selv eller udfordre en ven.
Test din viden her