Sitemap | Avanceret søgning |

Deltagere

Per Nyholm
PER NYHOLM
58 år.
Jyllands-Postens korrespondent i Rom.
Under JP Explorers jordomrejse førte han sammen med Carsten Ingemann ekspeditionen gennem Yderste Habsburg - fra Istanbul til Vilnius. I 2000 gennemførte makkerparret en JP Explorer ekspedition gennem det tidligere Østeuropa fra Gdansk i Polen til Beograd i Serbien.
Carsten Ingemann
49 år.
Reportagefotograf tilknyttet Jyllands-Postens bladhus i Viby J. Holdets praktiske hoved med Explorer-erfaring fra Vestafrika og Østeuropa.
Mogens Fink Elbæk
46 år
Debuterende TV-exploratør. Programmedarbejder i TV-provinsafdelingen, DR - Århus. Igennem 23 år i Danmarks Radio han han beskæftiget sig med næsten alle programtyper på radio og fjernsyn. Har primært arbejdet "hjemme" i lyd og lys-dæmpede klipperum, men der er dog også flere udlandsopgaver i CV¿et. Bl.a. et besøg i Namibia i Afrika sammen med næsehornet Brutalis og et lille ophold i Nordøstgrønland i forbindelse med forberedelsen og klipningen af DR-derudes Slæderejseprogrammer.

Galathea 3

Da Galathea 3-ekspeditionen 25. april 2007 lagde til kaj ved Langelinie i København, sluttede alle tiders eventyr. Forskerne på ekspeditionsskibet bragte prøver, data og ny viden med hjem. Nu ligger de første resultater klar.
Læs mere om Galathea 3-ekspeditionen

Videnbanken

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb, digitale kort og meget andet.
Søg i videnbanken

Projektrum

Et projektrum på viden.jp.dk giver dig mulighed for at lave dit eget udvalg af dokumenter fra portalen. Du kan også lave links til andre sites og uploade filer, som du gerne vil dele med andre.
Læs mere om projektrum

Undervisning

I en række temaer sættes fokus på aktuelle emner fra globalisering og klimaændringer til AIDS og truede dyr. Temaerne omfatter baggrundsartikler, temaer, fakta og undervisningsforløb med lærervejledninger og konkrete opgaver.
Gå til JPs undervisningstemaer

Multimedie

I multimedierummet finder du billedserier, videoer og multimediepræsentationer fra blandt andet Galathea 3-ekspeditionen.
Gå på opdagelse i multimedierummet

Mediarium

Besøg Jyllands-Postens Mediarium i Århus eller København og bliv journalist for en dag. Det er sjovt - men det giver også stof til eftertanke.
Læs mere om JPs Mediarium

Quiz og spil

Find et land i Afrika, tag Jorden rundt med Galathea, eller test din paratviden. Her finder du Jyllands-Postens videnspil, hvor du kan prøve dig selv eller udfordre en ven.
Test din viden her