Sitemap | Avanceret søgning |

Billedserier

Alaska og Canada

I maj 1999 kommer ekspeditionen med Torben Stroyer som fotograf til Canada.

Vis billedserie

Det virkelige El Dorado

El Dorado ligner en by, der har mistet glansen, hvis den nogen sinde har været her, og de eneste spor af guld er de malede bogstaver på butikkernes facader: »Compro oro y diamantes,« står der en halv snes steder i byen, »Guld og diamanter købes.«

Vis billedserie

Europa

I august 1998 var ekspeditionen på vej gennem Europa med fotograf Jesper Voldgaard bag kameraet.

Vis billedserie

Jagten på Rudolph

Eric Robert Rudolph er blevet et symbol på den stadig mere militante og voldelige krig mod abort i USA. I stigende omfang finder anti-abortgrupper og militsbevægelser, der bekæmper forbundsregeringen sammen. I tilfældet Rudolph mener FBI, at modstanden er smeltet sammen i en og samme person.

Vis billedserie

Shinjuku Station

Nedgravet sirligt under byens motorvejsbrede boulevarder og himmelstræbende skyskrabere ligger en underjordisk by. Nogle mener, at den er Tokyos største arkitektoniske mesterværk.

Vis billedserie

Sydafrika

Mik Eskestad var fotograf, da ekspeditionen i november 1998 kom til sydafrika.

Vis billedserie

Sydamerika 1

I december 1998 nåede Explorer-holdet med fotograf Søren Lorenzen til Argentina.

Vis billedserie

Sydamerika 2

I marts 1999 bestod holdet bl.a. af fotograf Ole Lind, og de lagde ud i Brasilien.

Vis billedserie

Sølvminen i Potosi

Et bjerg fuld af sølv. Spanierne opdagede El Cerro Rico allerede få årtier efter, at de havde udslettet inkariget i slutningen af 1400-tallet. El Cerro Rico - Det Rige Bjerg - står endnu, men vartegnet kaster i dag alt andet end glans over sig.

Vis billedserie

USA 1

I marts 1999 nåede ekspeditionen med fotograf Steen Wrem ombord til Florida i USA.

Vis billedserie

USA 2

Ekspeditionen når i april 1999 til Californien med fotograf Klaus Gottfredsen bag kameraet.

Vis billedserie

Vestafrika

I september 1998 kom ekspeditionen til Afrika, hvor fotograf Carsten Ingemann stod bag billederne fra Vestfrika.

Vis billedserie

Galathea 3

Da Galathea 3-ekspeditionen 25. april 2007 lagde til kaj ved Langelinie i København, sluttede alle tiders eventyr. Forskerne på ekspeditionsskibet bragte prøver, data og ny viden med hjem. Nu ligger de første resultater klar.
Læs mere om Galathea 3-ekspeditionen

Videnbanken

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb, digitale kort og meget andet.
Søg i videnbanken

Projektrum

Et projektrum på viden.jp.dk giver dig mulighed for at lave dit eget udvalg af dokumenter fra portalen. Du kan også lave links til andre sites og uploade filer, som du gerne vil dele med andre.
Læs mere om projektrum

Undervisning

I en række temaer sættes fokus på aktuelle emner fra globalisering og klimaændringer til AIDS og truede dyr. Temaerne omfatter baggrundsartikler, temaer, fakta og undervisningsforløb med lærervejledninger og konkrete opgaver.
Gå til JPs undervisningstemaer

Multimedie

I multimedierummet finder du billedserier, videoer og multimediepræsentationer fra blandt andet Galathea 3-ekspeditionen.
Gå på opdagelse i multimedierummet

Mediarium

Besøg Jyllands-Postens Mediarium i Århus eller København og bliv journalist for en dag. Det er sjovt - men det giver også stof til eftertanke.
Læs mere om JPs Mediarium

Quiz og spil

Find et land i Afrika, tag Jorden rundt med Galathea, eller test din paratviden. Her finder du Jyllands-Postens videnspil, hvor du kan prøve dig selv eller udfordre en ven.
Test din viden her