Sitemap | Avanceret søgning |

Over grænsen

Klapsalverne overdøver motorstøjen, da Exploreren kører ud fra Jyllands-Posten parkeringsplads. Vi ruller ud på vejen, tværs over den og ind i buskadset på den sidste brakmark i Viby J. Krængningsmåleren skal afprøves med det samme. Dag et er begyndt - dag et ud af 500.

Publiceret 20-08-1998

SOMMER FELDT, TYSKLAND

Næste stop er grænsen, hvor politiet natten forinden har haft en usædvanlig stor fangst af illegale grænseoverløbere. Historierne kommer i hus - eller rettere i bil - og bliver sendt hjem fra P-pladsen foran et af indkøbscentrene syd for grænsen. Der møder vi også Teledanmarks førende specialist i satellittelefoner, som diagnocstiserer og kurerer den forhåbentlig sidste af de børnesygdomme, der har plaget Explorer-ekspeditionens yderst avancerede kommunikationsudstyr.

Vi kører afsted i natten og bander over det vejarbejde, som medfører, at vi - absolut ikke efter planen - pludselig igen har kurs mod grænsen. Vel vidende at Told & Skat vil bon'e chefredaktøren for en lille halv million kroner, hvis grænsepladebilen ikke er ude af landet inden midnat, foretager vi endnu en U-vending. Det går sydøst ad et vejsystem, som viser sig at ligge meget langt fra noget, der bare ligner et hotel.

Fotograf Voldborg bliver vores redning. Han har prøvet det før:

Takket være hans gode hukommelse for, hvilke flækker, der satser på moderne kurgæster, kan vi klokken halvfire om morgenen banke en søvnig natportier op. Hotel am See i det tidligere DDR blev JP Explorers redning denne første nat.

Landefakta
Tyskland
Vidste du at landets hovedstad hedder Berlin og at landet ligger i centraleuropa med grænser til Østersøen og Nordsøen, mellem Holland og Polen, syd for Danmark?
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Tyskland

Klassetrin
7.-10. klasse