Sitemap | Avanceret søgning |

Mere eventyr med eftertanke

Jordomrejsen er slut, men JP Explorer befinder sig stadig kun ved begyndelsen.

Forude venter nye spændende ekspeditioner til klodens fjerneste egne, for med JP Explorer har eventyret fået en fast plads i Morgenavisen Jyllands-Posten. Journalister og fotografer på avisens klassiske opdagelsesrejser vil også i fremtiden tage læserne med til afkroge, hvor kun de færreste danskere nogensinde sætter fod.

De fortælleglade og engagerede exploratører vil rapportere levende om eventyret i det fremmede, men JP Explorer skal fortsat først og fremmest være kendetegnet ved tankevækkende reportager og journalistisk tyngde. Det er eventyr, men eventyr med eftertanke.

Journalistik fra jordhøjde
JP Explorer er journalistik om mennesker, deres levevilkår, deres udfordringer, drømme, savn og håb. Det er journalistik set fra jordhøjde, her er eksperter som hovedregel ikke velkomne.

JP Explorer har sine egne journalistiske dogmer. På ekspeditionerne vælges ingen nemme løsninger, og læserne kan gennem "logbogen" hele tiden kigge exploratørerne over skulderen. Artiklerne gøres færdige på stedet og sendes hjem omgående - bl. a. via satellit. Oftest er en Explorer-artikel i avisen og på Internettet dagen efter, den blev produceret.

Next stop: Verdens top
Den næste ekspedition går til det utilgængelige og mystiske Himalaya, og her er målet intet mindre end verdens top.

Ekspeditionen begynder i marts 2000 og vil efter planen vare godt to måneder. To måneder til fods gennem grænseegnene mellem Tibet og Nepal. Fra steder, hvor ingen journalister hidtil har arbejdet live, vil Explorer-holdet hver dag sende både tekst og billeder hjem til avisen og Internettet.

Omkring 1. maj er ekspeditionen forhåbentlig nået op til Everest Base Camp, hvorfra verdens højeste bjerg, det 8848 meter høje Mount Everest, bestiges. I base camp afløses Jyllands-Postens folk af klatrerne i den første rent danske Mount Everest-ekspedition BigE (Thrane & Thrane Danish Everest Expedition 2000), som under ledelse af den danske læge Henrik Jessen Hansen vil forsøge at bestige bjerget ad den såkaldte polske rute på sydvæggen. Det er en af de vanskeligste, og i foråret 2000 vil BigE være ene på denne rute. Hele vejen op vil ekspeditionen dagligt rapportere for JP Explorer i Jyllands-Posten.

Redaktionen

Copyright: Morgenavisen Jyllands-Posten

Hvis du vil vide mere