Sitemap | Avanceret søgning |

Hjemad

Vi har sat kursen mod syd. Efter tre uger i de baltiske lande, i Rusland og i de nordlige polarområder vil vi hjem og holde jul - Stenstrup og Ehrbahn i Nordsjælland, Heine og Toyotaen i Stockholm - før Explorers afsluttende etape fra Stockholm til Skåne og København.

Publiceret 22-12-1999

E4, Sverige, onsdag d. 22. december 1999

Det betyder E4. Masser af E4.

Europavejen fra Haparanda på toppen af Den Botniske Bugt til Stockholm og videre til Helsingborg er - bortset fra et kønt afsnit mellem Örnsköldsvik og Härnösand - ikke nogen stor oplevelse. Men bekvem, når man helst vil hurtigt frem, og det vil vi.

Efter 14 timers kørsel på den pletvis snefri hovedvej føler vi dog alligevel trang til at gøre holdt for natten. Vi indtager et standsmæssigt måltid på McDonald's i Sundsvall - på disse kanter får man Big Mac-sauce til pommes friterne i stedet for mayonnaise og Dajm-stykker i isen - og læser på dækkeservietten om lokale Therese og lokale Ali, som har været på hamburger-universitet i Chicago og nu sigter mod stjernerne.

Først, Therese og Ali, bør I dog se at få gjort rent på toilettet. Der er møgbeskidt, ikke sæbe og heller ikke noget toiletpapir, hvis man ser bort fra det, der ligger spredt ud på gulvet. Den unge ekspeditrice, som ifølge dækkeservietten har udviklingsmuligheder både i dybden og i bredden hos McDonald's, trækker på skuldrene over oplysningen.

Så skal vi finde et sted at sove og spejder efter moteller og deslige langs E4.

Motel Liss' - beliggende i et industriområde i det sydlige Sundsvall og med tatovøren Clifford som nærmeste nabo - ligner ikke (sorry Liss) et sted, hvor Explorer-bilen bør tilbringe en af årtusindets sidste nætter. Svartvik Herregård lyder godt, men synes ikke at have overnatningsmuligheder. Motel Ankaret henviser til Lenny, og Lenny svarer ikke til telefonen. Dingersjö Kro lukkede klokken 20.30, Naturgården finder vi aldrig, og motellet i Gnarp lukkede klokken 22.00.

Vi begynder at spekulere over, hvilket koncept de svenske moteller arbejder efter, da trucker-kroen Toppsnäckan dukker op på venstre side. Der er åbent, der er værelser, de er ledige. Ikke overdådige - seks kvadratmeter, en etageseng, en håndvask, et lille bord og en taburet - men fremragende i forhold til prisen, 200 svenske kroner inkl. morgenmad.

Dagens pakke fra Mor Stenstrup er et rabarber-bolche. Alles yndlings, men det skulle blive Ehrbahns jul.

Hvis du vil vide mere