Sitemap | Avanceret søgning |

Juletræsskov model XXL

Står valget mellem bobslæde i Letland - som Explorers polarhold forsøgte sig med for et par uger siden - og snescooter i Nordsverige, så er Ehrbahn og Stenstrup ikke længere i tvivl.

Publiceret 21-12-1999

Jukasjärvi, Sverige, tirsdag d. 21. december 1999

De foretrækker ræs på de motoriserede vilddyr gennem fyrreskov og polarmørke op på fjeldet ved Kiruna.

Holdkaptajn Heine - han mistede faktisk allerede den honorære del af sin titel, da vi for et par dage siden langsomt luskede Explo-mobilen frem gennem arktisk snestorm og russisk-norsk ingenmandsland. Den enerverende tullekørsel blev simpelthen Heine for meget. Polarkuller. I sin desperation efter handling satte han intet mindre end sit anførerbind på spil i et væddemål om afstanden mellem grænsen og Kirkenes.

Stenstrup vandt.

Nå, men ekskaptajn Heine foretrækker surmulende artikelskrivning, da Stenstrup benytter sin nye position til at dekretere mere sjov og færre socialrealistiske reportager resten af turen. Derfor snescooterfræset.

Afsted igen ad overisede landeveje.

232 km nordvest for Luleå er det nær slut for Polarholdet. Nærmere bestemt i et 90 graders t-kryds ved Gällivare - mest kendt i Sverige for sit ecstasy-problem og sine hængerøvsbukser, har Heine netop oplyst. Kendeligt oplivet over for en stund igen at have noget at skulle have sagt. I nogle sekunder skøjter bilen, mens Stenstrup - der de seneste 4300 km med korte afbrud har ageret fuldtidschauffør - hårdtvridende i rattet betror det chokerede selskab, at han, for resten, har haft sine briller liggende hjemme på loftet i 16 år.

De øvrige har i nogen tid været mistænksomme, efter at Stenstrup to gange har hylet ELG på vejen og fået Erhbahn til at famle rundt efter kameraet - for så få øjeblikke senere at have overhalet endnu en Volvo (vi så dog også to, tilsyneladende ægte, elge inde i skoven langs vejen).

Heinen overtager igen roret, og vi skøjter videre gennem den endeløse juletræsskov model XXXL.

Den svensk-agtige polkagris i gavekalenderen fylder os for en stund med benovelse over Mor Stenstrups clairvoyante evner. "Made in Georgia, USA", konstaterer Heine skuffet efter at have studeret varedeklarationen. Ehrbahn forstår ingenting og knaser det sidste stykke.

Hvis du vil vide mere