Sitemap | Avanceret søgning |

Nye venner

Tanken var, at vi for en gangs skyld skulle spise aftensmad sammen i nogenlunde fred og ro, men den plan kuldkastede to russiske dansemusikanter.

Publiceret 19-12-1999

Murmansk, Rusland, søndag d. 19. december 1999

Næppe havde vi fået forretten serveret i restauranten på hotel Arktika i Murmansk, før de skruede lyden op omkring 110 decibel. Stenstrup rejste sig med det samme, med et træt udtryk i ansigtet, og forklarede, at han alligevel ikke var sulten. Ehrbahn holdt halvandet minut længere, så forlangte han sin Kiev-kylling bragt til hotelværelset.

Heine, som - vi har fortalt det før - har en svaghed for kitsch, blev derimod siddende og lyttede sig igennem ejendommelige cover-versioner af bl.a. "Sunshine Reggae", "Besa me mucho" og titelsangen fra "Titanic". Efterfulgt af varieté - bestående af to unge piger, som, så hurtigt de kunne nå at skifte tøj, fremførte et engle-nummer, et cowboy-nummer, et spansk nummer og et afslutningsnummer, hvis tema fortabte sig i vodkatågerne fra bordet ved siden af.

På det tidspunkt var Heine nemlig blevet budt over til nabobordet, af tre beduggede, midaldrende mænd fra Tjeljabinsk i Ural i selskab med en ung kvinde i tætsiddende kjole og ingenting andet.

»Sidder du dér helt alene?, her, tag en vodka. Fra Danmark?, tag en vodka til. Jorden rundt?, det må vi have en vodka på. Du synes om Rusland?, storslået, vil du ikke låne vores kvinde et par timer?«

Det lykkedes Heine, hævder han, at sno sig ud af tilbuddet, men kun for at havne på hotellets bar og falde i snak med Pavel fra Riga, som næsten begyndte at græde af hjemve, da han hørte, at Explorer var i den lettiske hovedstad for nogle uger siden. Og derpå med det unge par Dmitrij og Anastasija - hun nylig tilflytter fra Sakhalin, ni tidszoner mod øst, fordi hendes mormor var død og lejligheden i Murmansk dermed ledig.

Og derpå med Olga og Oksana, begge i 20-årsalderen, der dagen efter skulle vinke farvel til Olgas kæreste, som skulle til søs i seks måneder og fiske.

Ni nye bekendtskaber, flere af dem tiltalende, på nogle få timer. Heine tvivler på, at det ville være sket ham på café Skt. Jørgen i Holstebro.

Jule-ryste-sne-tingen fra Mor Stenstrup er desværre frost-sprængt. Dagens pakke er julegavebånd. Hvad ønsker I jer?

Hvis du vil vide mere