Sitemap | Avanceret søgning |

Knas på Nettet

Vi har så meget elektronisk isenkram med i bilen, at noget af det nødvendigvis må være ude af funktion.

Publiceret 08-12-1999

Tallinn, Estland, onsdag den 8. december 1999

Hidtil er det gået uden større problemer, men i dag sad vi med en færdig artikel om Dannebrog, der ikke ville gå fra computeren via et modem til telefonen til Viby til Deres morgenavis.

No problem, tænkte vi, Estland tilhører de lande i Europa, der er mest begejstrede for Internet, og ud af 100 ester har de 16 personlig internet-adgang, betydeligt flere end i f.eks. Frankrig eller Italien.

"Internet er verdens tag for en lille nation," har præsident Lennart Meri - som selv svarer på e-mail-henvendelser - sagt, hvad han nu måtte mene med det.

Lokale PC-producenter står for fire ud af fem computere, der sælges i Estland, og Estlands regering er i fuld gang med et ambitiøst projekt, hvis mål er at koble alle landets 700 grundskoler på Internet inden næste år.

Esterne har tilmed opfundet et eget vejskilt - @ - som man kan støde på på landevejen. Det viser vej mod en af de 40 offentlige internet-stationer, som er sat op rundt om i landet, tilmed på øerne i Østersøen, og som kan benyttes af enhver, gratis.

Men at finde en internet-café i det ellers topmoderne Tallinn viser sig at være svært. Faktisk, får vi at vide, er der kun en enkelt, og selv udstyret med adresse og kort var den ikke let at finde, om end vi burde have forstået skiltet på døren: "Enter".

Indenfor gav plysmøblerne og den lysviolette belysning indtryk af et bedre bøhmisk bordel, men barpigen forsikrede, at stedet ikke havde andre funktioner om aftenen. Og et øjeblik senere var artiklen hjemme i Viby, uden æ'er, ø'er og å'er, men noget skal vore kære redaktionssekretærer have at lave.

Dagens høst fra Mor Stenstrups pakkekalender var et spil ludo. Ehrbahn vandt.

Hvis du vil vide mere