Sitemap | Avanceret søgning |

Koncept-føde

Vi kunne have valgt den japanske, en af de to koreanske, en af to thailandske, en af fem kinesiske eller en af fem indiske restauranter i byen. 

Publiceret 07-12-1999

Tallinn, Estland, tirsdag den 7. december 1999

Vi kunne også have spist italiensk, fransk, tysk, argentinsk, jødisk, kreolsk, hawaiiansk, skotsk, ungarsk, russisk eller spansk, for ikke at tale om de mange estiske eller "internationale" spisesteder.

Tallinn, for ti år siden et hul i jorden, er i dag en almindelig (om end ualmindeligt køn) skandinavisk hovedstad, i hvert fald inde i bykernen. Restauranter, butikker, hoteller, damefrisører og det meste andet ser ud omtrent som i København.

Men vi er jo ude for at opleve noget, og Heine - som har en vis svaghed for kitsch - dekreterer aftensmad på "Olde Hansa", en middelalderrestaurant i den gamle bydel. »En koncept-restaurant, herligt,« lyder det sarkastisk fra Ehrbahn, som en gang har været på cowboy-restaurant i Paris. Han vil hellere på McDonald's.

Men "Olde Hansa" bliver det, og vi bænker os ved et solidt egetræsbord, mens den søde servitrice kommer med de læderindbundne menukort, hvor retterne står beskrevet med snirklede bogstaver på syntetisk pergamentpapir.

Tillad os at nævne et måltid, Den Kongelige Jægerfest, som vi dog ikke tog af hensyn til bladets økonomi og vore kolesteroltal.

Tørret vildtkød krydret med urter og cognac, spist ridende i fred og krig.

Orientalsk aromatisk fisk.

Kongelig fransk fjerkræleverpaté.

Andalusiens sultans laks.

Safran-vagtler fra Venedig.

Bjørn behandlet med kostbare krydderier og vendt i ild til ære for Valdemar II, den modige konge af Danmark.

Dansk byg med nødder.

Bagt røget surkål.

Korsfarernes linse-sauce.

Jarlens syltede agurk.

Londons købmænds pickles med safran.

Skovfeernes friske bær-sauce.

Nødde-urte-brød og rugbrød.

Slottets ost.Hybendessert.

Frugter i orange-cognac.

Vi får bjørn (Heine) samt vildsvin og elg (Stenstrup og Ehrbahn). Dertil øl tilsat urter. Maden er middelmådig, øllen forskrækkelig, men det rustikke koncept holder.

Dagens gavepakke fra Mor Stenstrup er otte Pinocchio-kugler. Ehrbahn må som den mindste nøjes med to. Til gengæld slipper han for at åbne de bløde pakker fremover.