Sitemap | Avanceret søgning |

Gaveregn

Tak til Grete fra Herning.

Publiceret 05-12-1999

Cesis, Letland, søndag d. 5. december 1999

Som trofaste bagsidelæsere vil vide, udloddede vi forleden en baltisk penneven for at finde ud af, hvad et af skiltene på de litauiske landeveje betyder - en stor, sort plet.

Det første - går vi ud fra - rigtige svar kom fra Grete, som har arbejdet i både Litauen og Letland, og som fortæller, at det betyder fare forude, noget a la et udråbstegn på et dansk trafikskilt. Heldigvis er skiltene holdt op, så vi er glade igen.

Pennevennen fandt vi på den anden side af grænsen, i Letlands hovedstad Riga. Han hedder Verners, er 19 år gammel og studerer jura.

Mens Verners således blev præmie, blev Explorer-kaptajn Heine senere på aftenen fødselsdagsgave. Verners og hans kæreste, Zanete, skulle til fødselsdagsfest på en technoklub og fandt det eksotisk at tage en i denne sammenhæng aldrende dansker med til fødselaren, Jana, 24 år. Den stakkels pige tog pænt imod og fortalte, at hun havde været sikker på, at det ville blive en ganske særlig dag. Heldigvis kom Heine med bytteret.

Nu til formiddag tog vi til nordøstpå og kom forbi en bobslædebane, hvor vi foretog et videnskabeligt eksperiment. Kan en mand af Stenstrups statur (128 kg in natura) klemme sig ned i en bobslæde? Det kunne han - i hvert fald model turist med plads til seks personer - men turen var ikke stort mere ophidsende end rutschebanen i Tivoli. Vi mener dog at have kørt mindst tre hundredele hurtigere i andet heat.

Vi kom også forbi Cesis, hvor Alex Rasmussen fra Nørre Åby midt i ingenting har åbnet fint hotel og restaurant. Alex var nede for at indvie det lokale juletræ, men vi nød en let frokost. Udsøgt, men Alex: Lille gaffel til vinbjergssneglene næste gang.

Vi forsøger at følge med i dramatikken i Danmark. Ikke mindst Stenstrup, hvis tag har benyttet hans fravær til at blæse ned og smadre hans bil hjemme ved Aalborg.

Dagens pakke fra Mor Stenstrup var en jule-ryste-sne-ting, som vist nok har et navn, men det har vi glemt. I hvert sørger vejene på disse kanter for, at det hele tiden sner ned over julemanden og hans rensdyr.

Hvis du vil vide mere