Sitemap | Avanceret søgning |

Sort hul forude

Det bliver vores første rigtige dag på landevejen, og vi benytter chancen til at studere de lokale vejskilte.

Publiceret 03-12-1999

Panevezys, Litauen, fredag d. 3. december 1999

Som vi vist allerede har nævnt, undrer det os lidt med skiltene pas på skolebørn langs motorvejen. Vi spekulerer også over, hvorfor grantræerne ser ud som efter en mindre orkan på de skilte, der markerer rasteplads. Men særligt er der ét skilt, der fascinerer: En stor sort rund plet og så en angivelse af, at det sker f.eks. 800 meter længere fremme. Så vidt vi har konstateret, betyder det ikke et sort hul, der sluger al materie, men hvad så?

Skulle nogen blandt vore berejste læsere sidde med svaret, er det bare at ringe (20 19 40 99). Første rigtige svar vinder en baltisk penneven, angiv venligst størrelse.

Stenstrup er ved rattet, og det går helt fint, selv i en hastigt forbipasserede snestorm. En enkelt gang bliver vi overhalet af en køreskole-bil.

Stenstrup spørger til vigepligts-reglerne, men der kan Ehrbahn, som har været med Explorer i Indien, berolige: Mindste bil har vigepligt.

Der er langt mellem tankstationerne, og da vi omsider støder på én, er strømmen gået. I stedet køber vi lokalavisen, og tankpasseren, som korrekt vurderer vore kundskaber udi litauisk som beherskede, kigger udforskende på os.

Man må jo studere, mumler Heine, som forsøger at bluffe resten af holdet til at tro, at han taler russisk, og tankpasseren svarer med et Lenin-citat: »Lære sig, lære sig, lære sig, sagde en stor mand.«

Fremme i Panevezys møder vi Bo-Göran fra Kristianstad, som er lastbilchauffør og virker som en venlig og fredsommelig ung mand, som ikke desto mindre lærer os, hvordan vi skal montere eventuelle ekstra forlygter med barberblade for at undgå, at de bliver stjålet. Bo-Göran brokker sig lidt over de danske talord, men Ehrbahn sætter ham hurtigt på plads. Hvorfor hedder julemanden måske tomten på svensk?

Dagens pakke fra Mor Stenstrup var ét - 1 - honninghjerte, så De forstår nok, at den første egentlige krise på Explorers polarhold er et faktum.

Hvis du vil vide mere