Sitemap | Avanceret søgning |

Stille ombord

Det går forbløffende godt. Ingen skænderier. Ingen der vrisser eller kommer med syrlige bemærkninger og ingen der synger falsk i bilen.

Publiceret 28-10-1999

Sinai, torsdag den 28. oktober 1999

Der er nemlig slet ingen, der synger. Og det er måske vores eneste rigtige store kilde til irritation: Vi mangler musik. Vores CD- afspiller virker ikke. Lige siden Port Said har vi på skift trykket, kælet, hamret på den skide afspiller, men lige meget hjælper det. Lasse har lovet, at når vi kommer til Amman i Jordan, så skal den repareres.

I Amman skal vi for øvrigt også have vasket tøj, fremkalde billeder, hente Terjes pas på det norske konsulat, have god mad og en ordentlig seng at sove i. Amman er ligesom blevet Lasses løseord hver gang, der bliver bragt et problem på banen: "Det gør vi i Amman" siger han. Og nu venter vi alle spændt på, at porten til skattens hule åbenbarer sig. Men indtil da er der bare stilheden.

Bob Dylan, Van Morrison, Lisa Ekdahl og alle de andre medbragte yndlinger ligger alle døde hen, mens vi kigger ud af vinduerne, lader ørkenen fare forbi, tænker hvert sit og bare er stille sammen - i hvert fald fem minutter ad gangen. Det er også vældig godt at kunne være stille sammen. Nogle mener ligefrem, det er det fornemste af alt, hvis mennesker kan være stille sammen uden dårlige vibrationer. Det kan vi. Men for pokker, hvor vi savner noget rock og rul til at skubbe bag på den bil.

Så er det godt med lidt afveksling. Vi kører om bord på færgen til Aqaba i Jordan. Lasse sætter sig i restauranten for at skrive: "Hallo, can I have som coffee" råber han. Det er ligesom hans stil. Cigaretter og bibel frem på bordet, og så går det derud af i dyb koncentration mellem hylende børn og en skrigende arabisk musical på tv. På dækket render Linda og Terje rundt og prøver at gøre sig forståelige uden tolk.

Gang på gang bliver Terje med kamera stoppet af kvindeøjne, hvis lynende onde blikke han ikke tør modarbejde. Linda bliver til gengæld forfulgt af små piger, der stopper op, hver gang hun stopper. En af dem bliver så forelsket, at hun må prøve sit skoleengelsk af: "I love you" siger hun med lys i de otteårige øjne.

Kærligheden bliver gengældt, og før sejlturen er færdig har Morhan, som pigen hedder, fået et billede af Lindas datter på syv samt navn og adresse, så hun kan skrive til Danmark.

Landefakta
Egypten
Vidste du, at hovedstaden hedder Kairo, at arealet er cirka 1 million km², og at befolkningen er på mere end 83 millioner mennesker?
Landeportræt
Hvis du vil vide mere