Sitemap | Avanceret søgning |

Skorpionen

Skorpionen stod bomstille. Brodden var løftet i en bue over den materiegule krop, men det var svært at se, om den var levende eller død som den stod på gulvtæppet i det luvslidte hotels opholdssalon, hvor en video viste en skrattende version af "Jagten på den Forsvundne Skat".

Publiceret 27-10-1999

Sinai, onsdag den 27. oktober 1999

Den arabiske portier, om hvem vi vidste at hans mor er fransk, at hans bror ejer hotellet og at han vil købe Explorers computer billigt, blegnede: "Jeg har ikke set sådan én før", sagde han. I så fald er han gået gennem livet uden at se ned. Sinai, Palæstina og Syrien vrimler med skorpioner, der trives i bjerg- og ørkenområder.


Men her stod den, midt på gulvtæppet af samme farve. Portieren var ægte ulykkelig, men kom så i tanker om den traditionelle arabiske forklaringsmodel: "Den må være kommet i de israelske gæsters bagage", sagde han.

Selvfølgelig var skorpionen jødernes skyld. Det er normal latin i den arabiske verden, at selv dårligt vejr kommer fra den jødiske stat. Og efter at grænserne til Egypten og Jordan er åbnet, må israelerne tage ansvaret for enhver uheldig tildragelse. Det er lidt deres egen skyld.

De israelske turister sværmer ind i det tidligere fjendeland i bus-ladninger. Deres mænd spiller på kasino og deres kvinder rider på Sinais kameler med moderigtige solbriller og en cigaret i munden, ofte i stramtsiddende kjoler, der får beduinerne til at måbe. De ter sig i det hele taget på en facon, der minder en dansker om tyske turister på den jyske vestkyst. Så de er så at sige "ved hånden", når en eller anden katastrofe skal have ansigt.

Portierne sundede sig, og fandt et stift stykke ståltråd, som han beslutsomt borede ned midt i skorpionens krop med en præcision, der viste, at han mestrede teknikken. Den var ikke død. Det er den nu.

"Thank you very much", sagde han.

Ingen årsag.

Landefakta
Egypten
Vidste du, at hovedstaden hedder Kairo, at arealet er cirka 1 million km², og at befolkningen er på mere end 83 millioner mennesker?
Landeportræt