Sitemap | Avanceret søgning |

Pyramidalske priser

Lasse er taget til Port Said for endnu engang at prøve at få bilen ud af tolden. Denne gang vil det lykkes, er vi blevet lovet, og vi er optimistiske på Explorers vegne.

Publiceret 24-10-1999

SINAIØRKENEN, SØNDAG D. 24. OKTOBER

Linda og Terje er blevet i Cairo nogle timer ekstra for lige at nå pyramiderne. Et af verdens syv vidundere, som de må se.

Pyramiderne ligger lige uden for Cairo, og med 100 kr. og en kvik taxachauffør kan det godt nås på et par timer. Hvad Linda og Terje ikke ved (det kunne de måske godt have tænkt sig til), er, at også Giza, hvor pyramiderne liggerne, er fyldt med ægyptere, der vil tjene nemme penge på turister. Knapt er taxien stoppet, før det første turbanbeklædte hoved bliver stukket ind ad vinduet.

"Jeg kan vise jer alle pyramider og sphinxen for 80 kr. pr. mand. I kan ride på hest eller kamel. I får det ikke billigere nogen andre steder. I kan godt st ud her," beordrer han.

Da Linda og Terje ryster benægtende på hovederne, skruer han bissen på, og nu er de glade for, de stadig sidder beskyttet inde i taxaen.

"You ride horses, just like everybody else," råber han.

Nu fornemmer taxachaufføren, at de to ikke har tænkt sig at stå ud, så han kører videre. Det kan nemlig sagtens lade sig gøre at køre tættere på pyramiderne. Men hvad der ikke kan lade sig gøre (og de burde de to måske have erkendt fra begyndelsen), er at slippe for heste- eller kamelryg.

Dårligt nok er taxien stoppet, før Linda bliver taget i hånden og bliver slæbt med af en ny turbanbeklædt mand i lang kjortel. Hen til en kamel.

"Hvad koster det?" råber hun, mens hendes ene ben bliver placeret i stigbøjlen.

"No problem. No problem. If you are happy, I am happy," siger manden.

"Fem pund," råber Linda, i et sidste desperat forsøg på at undgå at blive snydt. No problem.

Manden hopper på, og kamelen rejser sig. Nu viser det sig at være bedre end en tur i rutschebanen. Den knoklede kamel rejser sig, så Linda både er ved at falde forud og bagud og derfor må klamre sig til kjortelen og det, der er under. Bagefter får Terje en tur sammen med Linda, og alt ender lykkeligt med det klassiske turistbillede med pyramiderne i baggrunden.

PS. For øvrigt blev de snydt, så det drev endnu en gang. Men de fik dog prisen pruttet ned fra 50 dollars pr. mand til 20 ægyptiske pund (40 kr.).

Landefakta
Egypten
Vidste du, at hovedstaden hedder Kairo, at arealet er cirka 1 million km², og at befolkningen er på mere end 83 millioner mennesker?
Landeportræt
Hvis du vil vide mere