Sitemap | Avanceret søgning |

På Tigers bagsæde

Mens Lasse og Terje stod på nakken af toldmyndighederne i Port Said, måtte Linda klare sig selv i den store by. Det tryggeste ville være at blive på hotelværelset, men Linda ville afsted ud i virkeligheden.

Publiceret 23-10-1999

PORT SAID, EGYPTEN, FREDAG D. 22. OKTOBER

Lasse havde advaret hende mod at tage i basaren alene. Han frygtede, at hun ville fare vild, og han følte sig ansvarlig. Med 30 års erfaring vidste han alt om, hvor svært det kan være at finde vej i fremmede storbyer. Han anbefalede Linda at betale en chauffør for at følges med hende.

Det var uvant for Linda at betale mænd for den slags, men som sagt så gjort. Linda var dårligt kommet ud af hoteldøren, da den første venlige taxichauffør stod parat:

"Where are you going, can I help you?"

Og det kunne han i høj grad. Nu havde Lasse også lært Linda, at hun først skulle spørge om prisen, så hun ikke blev snydt.

Det gjorde Linda , men sagen blev kompliceret af, at Linda først skulle ud og interviewe en kvinde fra The Egyptian Centre for Womens Rights. Derud og tilbage ville koste 80 egyptiske pund, men så ville chaufføren også vente en time under interviewet.

70, sagde Linda hurtigt, men fortrød straks hun ikke havde sagt 50, for nu blev kompromiet 75, hvilket svarer til 150 kr.. Og Linda havde stærkt på fornemmelsen, at det var dyrt. Men chaufføren sagde, der var meget langt, og at alle chaufførerne ville tage den samme pris.

Så ok, tænkte Linda og satte sig ind. Til gengæld ville chaufføren så kun have 45 pund ekstra for at køre til basaren og følge Linda rundt en times tid som en anden selskabsdame.

Nu viste det sig, at chaufføren hed Tiger og var en mægtig fornøjelig mand. Linda fik lov til at se billeder af hans kone og datter, og han hjalp Linda med at prutte priser ned, da hun købte tørklæder og lang broderet kjole.

Han drak the med hende og betalte sågar for gildet som en gentleman. Og da hun vekslede penge på gaden, garanterede han hende, at kursen var i orden, da hun ikke rigtigt selv kunne huske den rigtige kurs.

Fire og en halv time senere blev Linda sat af foran hotellet i god og forsvarlig stand. Godt nok var Linda helt sikkert blevet snydt den dag, men på den anden side: pyt med de 30 ekstra pund. Linda syntes, de var alle pengene værd.

Landefakta
Egypten
Vidste du, at hovedstaden hedder Kairo, at arealet er cirka 1 million km², og at befolkningen er på mere end 83 millioner mennesker?
Landeportræt
Hvis du vil vide mere