Sitemap | Avanceret søgning |

Berømt for en dag

Der er nu noget over at være sådan en slags rockstjerne og se sig selv i avisen som frontfigur på kølerhjelmen af en meget stor bil.

Publiceret 06-10-1999

Mumbai (Bombay), Indien, tirsdag den 5. oktober 1999

Selv om det var lidt skuffende, at tabloidavisen Mid-day havde valgt at placere JP-Explorer på side syv og plastre forsiden til med en ligegyldig historie om en stakkels dreng, der var vendt hjem til Mumbai efter at være blevet kidnappet og holdt som slave i seks år i Bangladesh.

»Nu kommer de sikkert også rendende fra TV-stationerne og alle de andre blade. Lad os komme af sted,« sagde vi næsten i munden på hinanden og satte kursen mod Asiens største slumkvarter. Men her gik det ikke spor bedre.

»Hello Sir - Hello Mister,« skreg drengene, når de fik øje på os i de smalle uendelige gyder mellem bræddehytter og blikskure. Skjule os var ikke nemt, eftersom vi sådan cirka er en halv meter højere end gennemsnitsinderen og også lyser en anelse op i landskabet - selv om vi da har fået et anstrøg af jetset kulør.

Nysgerrige drenge samler flere nysgerrige drenge, der samler nysgerrige i det hele taget. Pigerne vovede sig ud af hytterne, og kvinderne tittede frem bag forhæng og vinduesnicher, inden de modigste også trådte ud i varmen for at studere fænomenet.

»Der er så mange mennesker, at det er umuligt at fotografere nogen mennesker,« jamrede Mister Jacob.

Senere interviewede Sir Lund to nonner i den lokale børnehave, der var på størrelse med en dansk kernefamilies soveværelse og rummede 50 børn i formiddagstimerne.

»Det her er fire lejligheder, der er slået sammen,« oplyste søster Theresa, mens Mister Jacob - en kende træt af stilheden indendørs - var gået uden for for at samle nye fanskarer.

Der var da heller ingen vanskeligheder med at spotte ham. Det var bare at kigge efter den i øvrigt menneskefyldte gades største opløb. Siden forsvandt han i nogle gyder, der var så smalle at enhver form for samling af større menneskemasser på samme sted var udelukket.

»Se det gik meget bedre med at fotografere,« smilede han glad, da bilen trillede af sted med en hale af skrigende unger efter sig.

Det kan også være hårdt at være rockstjerne.

Landefakta
Indien
Vidste du, at hovedstaden hedder New Delhi, at arealet er 3.170.000 km², og at befolkningen er på ca. 1,1 milliarder mennesker?

Indien
Vidste du, at hovedstaden hedder New Delhi, at arealet er 3.287.590 km2, og at befolkningen er på 1080 millioner mennesker?

Indien

Indien
Vidste du, at hovedstaden i Indien hedder New Delhi, at landets areal er på 3.287.590 kvadratkilometer, og at befolkningstallet er på hele 1,046 milliarder?

Landeportrætter
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Indien

Klassetrin
7.-10. klasse