Sitemap | Avanceret søgning |

I pressens søgelys

Det blev nok den største dag i Explorers historie.

Publiceret 04-10-1999

Mumbai (Bombay), Indien, mandag den 4. oktober 1999

Jan Lund Sir spyttede diamanter, som han altid har drømt om, at talehæmmede interviewofre ville gøre, og Mister Jacob fandt sig tålmodigt i fotografer, der hæmningslst kostede rundt med ham, præcis som han selv plejer at gøre i sin evige søgen efter det bedste skud.

Og Landcruiseren stillede sig i positur i alverdens forskellige vinkler foran Mumbais berømte vartegn: Gateway of India.

Explorer var i sandhed kommet i Pressens søgelys.

Mumbais største aviser og et specialmagasin for motorkøretøjer var blevet informeret om indtoget i millionbyen og ville nu have alt at vide om hele trippet. Mest om Indien selvfølgelig, men der var også en ikke ringe interesse for at høre om, hvorfor i alverden fem millioner blegansigter lang pokker i vold var interesseret i at høre om, hvad der sker på disse himmelstrøg.

I kommer på forsiden af avisen, sagde Norman begejstret.

Det var Toyotas lokale energibundt, som efter at have reddet flere kastanjetræer ud af ilden for projektet under tidligere dueller med det indiske bureaukrati havde alarmeret de lokale medier. For slet ikke at tale om sin egen direktør, som han havde sat stævne (sammen med det altid morgenfriske Explorer-hold) foran Gateway of India kl. 7.30 sharp for at få knipset nogle fotos til scrapbogen og de medier, som ikke selv kunne være til stede.

Direktøren var forbavsende fattet i betragtning af, at han skulle køre halvanden time for at nå frem og havde halvanden time tilbage til kontoret fem minutter senere for at overholde en mødeaftale.

Det ordner jeg, sagde Mister Jacob og fiksede hurtigt de rigtige fotos, så de kunne nå nogle tidlige deadlines i de lokale aviser.

Mens Jan Lund Sir forgæves forsgte at sælge et par abonnementer til det substantielle opløb, der havde samlet sig under eftermiddagens foto-session med de lokale paparazzis, begyndte sandet i Mister Jacobs professionelle timeglas dog at rinde ud.

Jeg skal altså tage nogle billeder til avisen. Jeg har ikke tid til det her. Jeg har en deadline, mumlede han med sveden haglende ned fra hårrødderne og forsvandt ud i byens mylder, mens Jan Lund Sir satte sig ind i hotel Taj Mahals airconditionerede forhal og fortalte flere drabelige historier til den kvindelige reporter fra Bombays største tabloidavis.

Landefakta
Indien
Vidste du, at hovedstaden hedder New Delhi, at arealet er 3.170.000 km², og at befolkningen er på ca. 1,1 milliarder mennesker?

Indien
Vidste du, at hovedstaden hedder New Delhi, at arealet er 3.287.590 km2, og at befolkningen er på 1080 millioner mennesker?

Indien

Indien
Vidste du, at hovedstaden i Indien hedder New Delhi, at landets areal er på 3.287.590 kvadratkilometer, og at befolkningstallet er på hele 1,046 milliarder?

Landeportrætter
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Indien

Klassetrin
7.-10. klasse