Sitemap | Avanceret søgning |

Glad i gearene

»Det er da radioantennen, der ligger ude på køleren,« udbrød Jan Lund Sir en kende overrasket.

Publiceret 01-10-1999

Kozhikode, Indien, fredag den 1. oktober 1999

Han havde ikke lige været opmærksom på denne detalje under det rumlende krydstogt gennem minefeltet af huller, asfalt og sten.

Men nu lå den der.

Knækket nede ved hæftet.

Og det var ikke det eneste.

På taget af Exploren foran de halvrustne dunke lå antennen til satellit-telefonen. Den var også knækket og faldet om helt af sig selv, rystet som den er blevet af transporten gennem den halve verden. Den har tålt meget, men fik sit sidste knæk ved mødet med de indiske landeveje.

»Det er metaltræthed på grund af den evindelige rysten,« mente Mister Jacob og tilsammen sendte de en venlig tanke til Landcruiseren som tilsyneladende modstod alle strabadser uden at kny.

De havde netop erfaret, at de fleste indiske guruer og vismænd betragter det som en selvfølgelighed, at alting har en ånd og en sjæl. Ikke bare mennesker, dyr og planter. Men alt lige fra den mindste sten til - dieseldrevne motorkøretøjer.

Så da de opdagede, hvor hårdt turen havde taget på den engang så stolte satellit-antenne, gav de sig straks til at rose og opmuntre Landcruiseren.

Og var det ikke som om den blev lidt gladere i gearene og motoren spandt lidt mildere? Som om den oppede sig, når den skulle overhale og fuld af fornyet selvtillid ikke lod sig mærke med, at den engang imellem måtte tage til takke med yderst primitive parkeringsfaciliteter.

Selv om det er farligt at sige den slags højt, faldt der også mange rosende bemærkninger, fordi den har undgået at punktere på de skarpe sten, der kræver mange ofre blandt dens indiske kolleger, som også smider omkring sig med deres udstødningsrør, og hvis stoplygter aldrig virker.

Måske var det derfor, eller fordi Mister Jacob rigtigt pylrede om den ved at tænde for den lille Ganeshstatue med de blinkende kulørte lamper i forruden - selv om det ikke engang var blevet mørkt endnu. I hvert fald kom de ved en fejltagelse til at tænde for radioen, og ud strømmede den lifligste arabisk-indiske musik.

Radioen har simpelthen aldrig virket bedre, så antennen bliver formentlig fast stationeret på kølerhjælmen fremover. Det er slet ikke utænkeligt, at denne placering bliver et fremtidigt modefænomen.

Landefakta
Indien
Vidste du, at hovedstaden hedder New Delhi, at arealet er 3.170.000 km², og at befolkningen er på ca. 1,1 milliarder mennesker?

Indien
Vidste du, at hovedstaden hedder New Delhi, at arealet er 3.287.590 km2, og at befolkningen er på 1080 millioner mennesker?

Indien

Indien
Vidste du, at hovedstaden i Indien hedder New Delhi, at landets areal er på 3.287.590 kvadratkilometer, og at befolkningstallet er på hele 1,046 milliarder?

Landeportrætter
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Indien

Klassetrin
7.-10. klasse