Sitemap | Avanceret søgning |

Lys fremtid for bureauchefen

Bureauchefen skal have nyt visitkort. Det kan lige så godt afsløres nu, så der ikke bliver vrøvl eller sure miner bagefter.

Publiceret 23-09-1999

Bangalore, Indien, torsdag den 23. september 1999

Præcis hvad, der kommer til at stå i stedet for bureauchef, forbliver indtil videre en universel hemmelighed.

Men misundelsen kan godt begynde at brede sig.

Måske ligger der en ministerrokade og venter. Måske skal FN have ny generalsekretær, eller måske bliver der et job ledigt som guru i en førende ashram.

Sikkert er det i hvert fald, at omkring det tidspunkt, da vi skal til at stjæle det første stykke slik fra ungernes julekalender, letter bureauchefen mod nye tinder.

»Syv uger efter, at du kommer til Danmark vil du blive løftet op på et meget højere niveau,« havde den ældre herre messet med salvelsesfuld stemme, mens han stirrede bureauchefen stift i øjnene.

Nu hang det sådan sammen, at den selvsamme mand netop var blevet hyret til at føre Exploren ud i landskabet. Det indebærer trods alt et minimum af tillid, så der blev takket højlydt for den transcendentale e-mail.

Den nye synske guide er trådt til, fordi den næsten forståeligt engelsktalende tolk er sendt hjem på efteruddannelse. Det kunne forveksles med en fyring på stedet. Men han smilede over hele paletten og tog en så hjertelig afsked, at bureauchefen spekulerede alvorligt på, om »home« kunne forveksles med et løfte om en million.

Så ivrig blev tolken, at han flåede bildøren op, så tyverialarmen gik i gang og fire bevæbnede vagter kom stormende. Det fik vi allesammen en hjertelig latter over.

Tolken knækkede sammen af latterkrampe, da han forklarede, at han stadig ikke fattede systemet med at trykke på skiftevis den ene og den anden af de to knapper, når bilen skulle låses op og låses i.

Det var ingen god reklame for bureauchefens pædagogiske evner. For kun tre dage siden havde de sammen brugt en time på at øve sig: Åbne-luk, åbne-luk, åbne-luk..........

Men oprejsningens time kom, da den nye tolk viste sig at tale perfekt engelsk og desuden at være lidt af en spåmand og sandsiger.

»Jeg kan se at I passer sammen og er født til noget stort,« sagde han midt i en sætning. Vi stirrede lamslået på hinanden og tænkte hver sit, som man nu gør.

Men da han så pludselig fik øje på bureauchefens potentiale kunne der længere være tvivl om hans talent.

»Jeg skal til Rusland på det tidspunkt,« smiskede festivalfotografen. Men den synske guide så lige ud i luften og sagde ikke mere.

»Hvis du ikke skal være bureauchef, vil jeg heller ikke være festivalfotograf,« sagde ........ fotografen hårdt!

Landefakta
Indien
Vidste du, at hovedstaden hedder New Delhi, at arealet er 3.170.000 km², og at befolkningen er på ca. 1,1 milliarder mennesker?

Indien
Vidste du, at hovedstaden hedder New Delhi, at arealet er 3.287.590 km2, og at befolkningen er på 1080 millioner mennesker?

Indien

Indien
Vidste du, at hovedstaden i Indien hedder New Delhi, at landets areal er på 3.287.590 kvadratkilometer, og at befolkningstallet er på hele 1,046 milliarder?

Landeportrætter
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Indien

Klassetrin
7.-10. klasse