Sitemap | Avanceret søgning |

Forgæves jagt på mirakler

»Nu vil jeg se det store indiske rebtrick,« krævede festivalfotografen.

Publiceret 21-09-1999

Bangalore, Indien, tirsdag den 21. september 1999

»Rolig nu. Vi har flere uger tilbage,« vrissede bureauchefen, som var en anelse pirrelig over at være blevet snydt for sin morgenkaffe.

Nej -det havde bestemt ikke været en lykkelig morgenstund. Den næsten forståeligt engelsktalende tolk havde taget helt fejl. Kaffebaren i Auroville var lukket, og køreturen på fire timer tegnede til otte timers shake-rattle-and-roll over en fifty-fifty blanding af asfalt og huller.

Derfor stod de nu her i en landsby nær Tiruvannamalai i midten af ingenting. Klokken var langt over middag, og morgenmaden bestående af to (mellemlunkne) coca colaer, fire bananer og en pakke børnekiks manglede ligesom et sidste pift.

Der var virkelig brug for et mirakel.

Jagten på gode gedigne indiske mirakelmagere som de beskrives i sagn, myter og overleveringer havde foreløbig være en fiasko. Rebtricket tiltaler fotografens kunstneriske ambitioner. Men en frit-i-luften svævende guru kunne såmænd også gøre det.

Den gamle bureauchef havde ofret sig for sagen.

I Aurovilles kuglerunde meditationscenter havde han siddet med korslagte ben og forsøgt at hæve sig selv op under loftet. Men han lettede ikke så meget som en millimeter, og projektet havde i det hele taget ikke den store dokumentariske værdi. Fotografen var nemlig blevet udenfor, fordi det var forbudt at fotografere.

»Vi kunne jo altid have gentaget det et afsides sted, hvis det var lykkedes,« brummede bureauchefen, en anelse skuffet over at have begge ben så solidt plantet på jorden.

»Det 20. århundrede har været fuldt af mirakler,« havde den gamle belgiske forfatter Georges van Vrekhem betroet bureauchefen over en kop the i hans lille hus på Aurovilles yderste marker.

»Der sker mirakler hele tiden,« tilføjede han. »Bare tag Murens fald i 1989. Få måneder før kunne ingen have drømt om de begivenheder, der pludselig udfoldede sig helt uproblematisk. Det er da et mirakel. Vi har bare så svært ved at se miraklerne, når de foregår lige foran os.«

Da miraklet endelig ramte Exploren på denne Ganesh-festivalens niende og næstsidste dag skyldtes det hverken rebtricks eller flyvende vismænd.

Først stak den flinke politimand bureauchefen et smil og sagde »Kør,« efter at den næsten forståeligt engelsktalende tolk havde skudt Exploren tværs igennem et rødt lyskryds. Og bagefter fandt verdens rareste receptionist de to eneste ledige værelser i et kongres-lammet Bangalore.

»Nu vil jeg have min morgenkaffe,« sagde bureauchefen stædigt.

Det fik han.

Klokken var otte om aftenen.

Det må da kaldes et mirakel.

Landefakta
Indien
Vidste du, at hovedstaden hedder New Delhi, at arealet er 3.170.000 km², og at befolkningen er på ca. 1,1 milliarder mennesker?

Indien
Vidste du, at hovedstaden hedder New Delhi, at arealet er 3.287.590 km2, og at befolkningen er på 1080 millioner mennesker?

Indien

Indien
Vidste du, at hovedstaden i Indien hedder New Delhi, at landets areal er på 3.287.590 kvadratkilometer, og at befolkningstallet er på hele 1,046 milliarder?

Landeportrætter
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Indien

Klassetrin
7.-10. klasse