Sitemap | Avanceret søgning |

Cikaderne sang

Månen skinnede om kap med stjernerne, cikaderne sang i vilden sky, og vi havde næsten glemt skorpionen, som krabbede rundt på fliserne og så vildt skorpionagtig ud.

Publiceret 20-09-1999

Auroville, Indien, mandag den 20. september 1999

»Da vi plantede træerne, besluttede vi at lade en rund plads stå åben, så vi altid kunne se himlen, selv når træerne blev store,« sagde Bahvana i mørket.

Bureauchefen så på hendes bare tæer og gøs ved tanken om det fritløbende skorpiondyr. Men i Auroville går de fleste rundt på bare tæer eller i luftige sandaler og ser både sunde og raske ud. Så selv om bureauchefen har set en James Bond-film, hvori skurkene myrder en stakkels mand ved at droppe en skorpion ind under hans skjorteflip, er myten om skorpioners farlighed måske bare et reklametrick.

Men selvfølgelig vil vi ikke stå tilbage for tidligere eksploratørers skrøner om farlige dyr. Efter en hel del spørgen er det endelig lykkedes at møde en, som rent faktisk har set en slange.

Tyske Hanna åbnede en dag sit klædeskab -og derinde lå minsandten en slange på flere meter.

»Auroville har lavet en bog med billeder af alle slags slanger. Kun tre af dem er farlige, og det her var ikke en af dem,« tilføjede hun skyndsomst, da festivalfotografens ansigt antog samme kulør som en festivaldeltagers dagen derpå.

Helt tilfreds var han nu heller ikke med forklaringen. Hvem siger »lige et øjeblik« og slentrer hen til bogreolen, når den ligger meterlange krybdyr mellem ens skjorter og sokker?

»Jamen slanger er sky. Man skal bare huske at stampe hårdt i jorden for hvert fjerde skridt, så skynder de sig væk,« beroligede Hanna den stadig noget slangeforskrækkede fotograf.

Og pyt -i det lange løb kunne intet slå dem ud af stilen. Svedperler trillede ned over næsetippen, og satellitten sugede fotos direkte ind i computeren hjemme i Viby. Milde vinde sendte dufte af tidernes morgen hen over underbevidsthedens fjerne sletter.

I 30 år har tusinder af europæere skabt deres personlige udgave af paradis på dette lille stykke land i Tamil Nadu.

»Jeg skulle egentlig have været på charterferie i Goa som jeg plejer, men en ven tog mig med herned i stedet for. Forinden havde jeg haft en drøm -en klar drøm. Da jeg kom herned var alting præcis som i drømmen. Først blev jeg meget forskrækket. Men så tog jeg hjem, solgte min forretning og flyttede herned,« sagde Hanna.

Bureauchefen og fotografen kiggede på hinanden.

De havde ikke drømt noget af den skuffe for nylig.

Men i måneskinnet lignede det hele en drøm.

Landefakta
Indien
Vidste du, at hovedstaden hedder New Delhi, at arealet er 3.170.000 km², og at befolkningen er på ca. 1,1 milliarder mennesker?

Indien
Vidste du, at hovedstaden hedder New Delhi, at arealet er 3.287.590 km2, og at befolkningen er på 1080 millioner mennesker?

Indien

Indien
Vidste du, at hovedstaden i Indien hedder New Delhi, at landets areal er på 3.287.590 kvadratkilometer, og at befolkningstallet er på hele 1,046 milliarder?

Landeportrætter
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Indien

Klassetrin
7.-10. klasse