Sitemap | Avanceret søgning |

Alle er sunde og raske

Undtagen bureauchefens bærbare computer, som hverken har indtaget kylling i chili (eller omvendt) eller andre specialiteter fra det sydindiske køkken - men alligevel har reddet sig en ondartet virus via Internettets uransagelige univers.

Publiceret 16-09-1999

Indien, torsdag den 16. september 1999

Sådan en smitter.

Men heldigvis kunne telefondoktoren hjemme på hovedredaktionens afdeling for computermedicin fjernstyre et operativt indgreb, som nu skulle have slået den værste feber ned.

Og ude på et indisk værksted holder Exploren nok så glad, efter at være blevet forkælet af Toyota-mekanikerne Villy, Klaus og Norman. Med to nye batterier og servostyringen trimmet, så selv et barn kan trille Landcruiseren rundt om et hjørne, vrinsker den nærmest efter at komme på gaden igen.


FORKÆLET
Rovdyret under kærlig behandling af Toyotas crew i Indien: Fra venstre Norman fra Bombay og Villy og Klaus fra Middelfart

Den har måttet stå meget igennem i sit unge liv. Det er ingen betingelse for optagelse i Dansk Journalistforbund (men kan formentlig være en fordel), at man har nogensomhelst forstand på at fragte motorkøretøjer gennem afrikanske ørkner, sydamerikanske jungler eller amerikanske asfaltjungler -og det kan ses.

Men som belønning for, at den har klaret samværet med flokken af desillusionerede formel-1 aspiranter så godt, har festivalfotografen købt en meget flot gave til den.

Det er er sådan en slags lokal installationskunst, som de fleste motorkøretøjer prydes med på disse kanter.

Selv om det egentlig er en hemmelighed indtil ferniseringen i morgen, kan vi godt i dette forum afsløre, at JP-explorer vil lyse som et rumfartøj fra »Nærkontakt af Tredje Grad,« når den bliver kastet ind i kampen mod de lokale lysbomber om de alt få kvadratmeter landevej til de alt for mange transportmidler.

I forruden -lige ved siden af den noget primitive pålimede Alaska-båd -vil der fremover stå et forgyldt lysende alter bygget op omkring elefantguden Ganesh. I bagruden vil en roterende lampe i en snes forskellige farver blænde enhver bagvedkørende, hver gang der bliver trykket en anelse på bremsen.

Specielt arrangementet med ganesh er bureauchefen stærkt begejstret for. Det var trods alt med hjælp af lidt magi fra denne glade lykkebringer, at Exploreren omsider kom ud af kløerne på containerskibe og toldere.

Det kan i hvert fald ikke modbevises.

Landefakta
Indien
Vidste du, at hovedstaden hedder New Delhi, at arealet er 3.170.000 km², og at befolkningen er på ca. 1,1 milliarder mennesker?

Indien
Vidste du, at hovedstaden hedder New Delhi, at arealet er 3.287.590 km2, og at befolkningen er på 1080 millioner mennesker?

Indien

Indien
Vidste du, at hovedstaden i Indien hedder New Delhi, at landets areal er på 3.287.590 kvadratkilometer, og at befolkningstallet er på hele 1,046 milliarder?

Landeportrætter
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Indien

Klassetrin
7.-10. klasse