Sitemap | Avanceret søgning |

Endnu en dag på toldkontoret

Det blev bare endnu en dag på kontoret. Toldkontoret - forstås.

Publiceret 15-09-1999

Chennai (Madras), Indien, tirsdag den 14. september 1999

Nu er indiske toldere formentlig ikke forfærdelig meget anderledes end alle andre toldere. Faktisk var det en rigtig flink mand i en flot uniform, vi stødte på oppe på tredje sal i den noget brugte toldbygning nede ved havnen.

Han kunne kun sige - som sandt var - at der altså lige skulle udfyldes nogle papirer, inden vi eventuelt kunne mødes igen og drøfte de videre planer for Landcruiserens løsladelse.

Så malede møllen ellers hele dagen.

Trappe op og trappe ned. Ud og ind gennem metaldetektoren, som lyste rødt og klagede sig i et væk. Men som heldigvis havde givet sit personale fri, så ingen blev unødigt forsinket.

Stakkevis af dokumenter cirkulerede mellem etager og kontorer, mellemmænd og brookere, vores egen fremskudte forpost i skikkelse af den næsten forståeligt engelsk-talende tamilske guide - og os selv.

Vi skulle mestendels bare skrive under og kaste vores pas tværs over skranker og gennem tremmer i smalle luger med jævne mellemrum.

Alle svedte. Selv de lokale tamilske embedsmænd og skrivere klagede over varmen. I stueplan sad nogle af dem endda i udendørs kontorer, der vel nærmest må beskrives som et parti ældre skriveborde plantet skødesløst i en gammel garage med bliktag.

Det kunne have været en moderne dansk designers drøm et kontorlandskab i Milano-stilen.

Alt summede af travlhed og koncentration. Ingen knubbede ord. Selv bureaukrater ved, at bureaukrati nu engang er bureaukratisk.

Hvis Vishnu og Brahma ser på den gode vilje med samme sindelag som Vorherre, er der ingen tvivl om, at Willy og Claus fra Toyota Danmark omsider får lov til at skrue på Explorens følsomme styretøj i løbet af dagen. De har nu skævet mismodigt til den arbejdsløse værktøjskasse i en uges tid.

Skulle alting gå galt, er der dog andre muligheder. Netop mens ventetiden var allerlææææængst blev der opstillet en tavle med indholdet af toldvæsenets kommende auktion over konfiskeret gods.

Og sandelig.

Der midt mellem et parti polerede granit-fliser, 136 fotokopimaskiner, et parti lynlåse og 20 tons messing, figurerede også en Toyota Town Ace Van fra 1988. Auktionen er den 21. september, så om ikke andet kan vi købe noget at køre i om en uge.

Landefakta
Indien
Vidste du, at hovedstaden hedder New Delhi, at arealet er 3.170.000 km², og at befolkningen er på ca. 1,1 milliarder mennesker?

Indien
Vidste du, at hovedstaden hedder New Delhi, at arealet er 3.287.590 km2, og at befolkningen er på 1080 millioner mennesker?

Indien

Indien
Vidste du, at hovedstaden i Indien hedder New Delhi, at landets areal er på 3.287.590 kvadratkilometer, og at befolkningstallet er på hele 1,046 milliarder?

Landeportrætter
Hvis du vil vide mere
Emner
JP Explorer

Stednavne
Indien

Klassetrin
7.-10. klasse