Sitemap | Avanceret søgning |

Lidt magi forventes

»Hanji,« sagde manden og lyste op i et verdens største smil.

Publiceret 14-09-1999

Chennai (Madras), Indien, mandag den 13. september 1999

Vendingen bruges mest i det nordlige Indien som en slags tilkendegivelse af, at der fra dette sekund ikke eksisterer flere problemer i denne verden. At alt er i den skønneste orden.

Så hvis man mødes af en smilende »hanji-mand« er der fare på færde og grund til bekymring.

Den gode nyhed var, at containeren med JP Explorers Toyota Landcruiser har krydset Det Sydkinesiske Hav og Den Bengalske Bugt. Den dårlige, at skibet stadig lå for anker ud for Chennai, og at tidshorisonten for det arrangement var temmelig flydende.

Toyotas udsendte mekanikere, der skal udskifte styretøjet og udbedre et par mindre skavanker, har efter en lille uges tålmodig venten fået forlænget deres ophold med mindst et par dage.

Almindeligt havnekaos krydret med parlamentsvalg og årets store festival for elefantguden Ganesh har sat JP Explorer på stand by på ubestemt tid.

Bureauchefen mente dog, at han kendte en genvej til straks at få klar besked. Hvad kunne vel være mere naturligt end at gå til en af Chennais talrige fremtidsforskere.

Fluks satte Explorer-duoen sig ind i en polstret Ambassador med lavt til loftet. Den glade chauffør bag rattet i den hvide nationalbil driblede sig virtuost forbi køer, elefanter og rickshaws indtil han stoppede foran familien Ramakrishnans lille forretning bygget op omkring deres evner til at skue ind i fremtiden.

Der var lynende travlt på en helligdag som denne. Der lå åbenbart mange containere ude i bugten...

Brødrene Ramakrishan lyttede opmærksomt.

Men måtte ærligt erkende, at så vidt rakte deres evner alligevel ikke.

For 45 kr. ville de kunne forudsige vores fremtid ikke bare i den kommende måned men i adskillige tusinde år. Ja, de kunne sådan set også opridse fortiden tilbage i talløse inkarnationer, hvis vi kunne afse nogle timer til at få skabt lidt sammenhæng i kaos.

Men stillet overfor den helt konkrete problemstilling måtte de give fortabt. Heller ikke i deres univers eksisterede en metode til at forudsige, hvornår JP Explorer kunne tænkes at være parat til at erobre de indiske landeveje.

»Vi finder bare en anden sandsiger. Forleden sad der en i vejkanten sammen med nogle papegøjer,« sagde fotografen.

Men det var umuligt.

Chennai fejrede Ganesh og var trukket i festtøjet.

Elefantguden er problemløseren ifølge indisk mytologi. Vi har tændt en røgelsespind og håber på lidt medvind fra denne hinduismens hjælper og lykkebringer.

Lidt magi kan man vel godt forvente på disse kanter.

- - -

Om bord på JP Explorer er i øjeblikket: Jan Lund og Jakob Ehrbahn (foto)

Landefakta
Indien
Vidste du, at hovedstaden hedder New Delhi, at arealet er 3.170.000 km², og at befolkningen er på ca. 1,1 milliarder mennesker?

Indien
Vidste du, at hovedstaden hedder New Delhi, at arealet er 3.287.590 km2, og at befolkningen er på 1080 millioner mennesker?

Indien

Indien
Vidste du, at hovedstaden i Indien hedder New Delhi, at landets areal er på 3.287.590 kvadratkilometer, og at befolkningstallet er på hele 1,046 milliarder?

Landeportrætter
Hvis du vil vide mere
Emner
JP Explorer

Stednavne
Indien

Klassetrin
7.-10. klasse