Sitemap | Avanceret søgning |

Til abegilde med Anita

Vi indtog vores sidste morgenmad som explorerhold i Singapores velplejede Zoo i selskab med orangutanghunnen Anita og hendes tre-årige lidt uopdragne søn Joko.

Publiceret 04-09-1999

Singapore, Malaysia, lørdag den 4. september 1999


MORGENMAD
Nystrøm, Bjelland og From under morgenmåltidet i Zoo

Vi har set og skrevet om Motala, den arme amfetamin-dopede hunelefant, der fik lemlæstet sit ene ben af en mine, og om tyvagtige aber, dødbringende cultex-myg, hvæsende leguaner og nedskudte grise, så hvorfor ikke også besøge Anita og Joko, som nok er blandt dem, der tjener flest penge i Singapore - uden at spekulere i aktier eller ejendomme.

Vi er nået til vor etapes afslutning. Det har været tre uger uden den overdimensionerede Explorer-cruiser, der måtte sejles uden om Sydøstasien direkte til Indien.

Vi har som langt mere beskedne rygsæksrejsende forsøgt at komme lidt ind under huden på de mennesker, dyr og kulturer, vi har mødt på vores vej.

Og vi er med garanti ikke sprunget over, hvor gærdet har været lavest, men har forsøgt at lade virkeligheden - og ikke mageligheden - bestemme hvilken kurs, vi har fulgt.

Historierne er langtfra blevet, som vi havde planlagt hjemmefra - men forhåbentlig bedre. Gang på gang har vi måttet sadle om - og slæbe vores alt for tunge håndbaggage med satellit-telefon, komputere og foto- og sendeudstyr den anden vej.

Drabelige diskussioner

Det har kostet sved, sved, sved - og drabelige diskussioner. Og det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi flere gange seriøst har overvejet at drage hver til sit. Men hver gang har viljen til at gennemføre projektet sejret. Vores unægteligt mere berømte forgængere - Livingstone, Columbus, Marco Polo og Jørgen Ullerup - havde vel også deres problemer undervejs, da de var ude for at opdage verden.

På vores rejse over 3000-4000 kilometer ned gennem Sydøstasien har vi forsøgt at skildre tre lande, som på en gang ligner hinanden, men samtidig er så forskellige, at man skulle tro, de lå på hver sin side af kloden.

Blandt de folk, vi har mødt, er thaierne uden diskussion de mest glade og smilende, og vi har alle tabt vore hjerter til dette herlige folk, og deres vidunderlige land. Og så må vi naturligvis ikke glemme elefanten Motala, som vi fortsat taler om hver eneste dag.

Til gengæld har vi haft noget sværere ved at komme ind på de muslimske malayer, der er de mest tillukkede mennesker, vi har mødt. Ikke desto mindre var det i Malaysia, at vi fandt paradiset. Tropeøen ... nej vi vil ikke gentage navnet - var afgjort et af turens højdepunkter.

Vi giver depechen videre til vore kolleger, der om en uges tid vil fortsætte JP Explorer - med en Explorer-cruiser, der har fået ny servostyring, så den forhåbenlig kan komme uskadt hen over det store indiske kontinent.

Vi takker læserne for dejlige medlevende hilsner og ønsker det ny hold rigtig god vind.

Landefakta
Singapore
Singapore er en ø (plus 60 mindre øer) syd for den malajiske halvø og nord for Indonesien. Arealet er på 648 kvadratkilometer, og hovedstaden hedder Singapore.
Landeportræt
Hvis du vil vide mere
Emner
JP Explorer

Stednavne
Singapore

Klassetrin
7.-10. klasse